Sağlık Civanperçemi otu her derde deva!

Civanperçemi otu her derde deva!

Paylaş
Civanperçemi otu her derde deva!

Gaziantep'te üçüncü kuşak olarak aktarlık mesleğini devam ettiren Bülent Bilici, civanperçemi otunun birçok rahatsızlığa iyi geldiğini söyledi

Bilici, civanperçemi otunun hemoroid hastalığından uykusuzluğa, kepek probleminden ayaklarda oluşan varislere kadar birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Bilici, "Biz üç kuşaktır bu işi yapıyoruz. Dede, baba şu anda da biz yapıyoruz. Civanperçemi otu genelde mayasıl, tıp dilinde hemoroid dediğimiz rahatsızlığa iyi gelen bitkilerden bir tanesidir. Bunu sıcak suya koyuyorsunuz ve demliyorsunuz; daha sonra toplardamar dediğimiz mayasıl rahatsızlığını çözmüş oluyor. Faydaları sadece bununla bitmiyor. Saç ile ilgili rahatsızlıklara da iyi geliyor. Saç derisinde kaşınma olsun, kepeklenme ile ilgili sıkıntılarda veriyoruz. Onun haricinde uyku bozukluğuna da iyi geliyor. Akşamları iki bardak içildiği takdirde hem uyku ile ilgili sıkıntıyı giderir hem de kişiyi rahatlatır. Artı ayaklardaki ağrılar ve varislere de çok iyi geliyor. Müşteri gelip bize sorduğunda rahatsızlığı ile ilgili biz bununla beraber eklenecek bir şey varsa ekleyip o şekilde kullanmasını öneriyoruz dedi.

Haberin Devamı