Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne mağduru ya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne mağduru ya

Paylaş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ne mağduru ya

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'deki muhtarlara buluşmasında çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Musul, Kerkük bizim için bekaa meselesidir" diyen Erdoğan, FETÖ operasyonlarıyla ilgili eleştirilere "Mağduriyet edebiyatı yapanlar ihanet içerisindedir, ne mağduru ya!" diye konuştu

İşte Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Bana 14 yıllık sırıımı soruyorlar. Başarımı milletimle olan samimi muhabbete borçluyum. Neşat Ertaş diyor ki; Dost elinden gel olmazsa varılmaz / Rızasız bahçenin gülü derilmez /Kalpten kalbe bir yol vardır görülmez / Gönülden gönüle giden yar oy.

Bu muhabbeti görmeyenlerin gönl gözü kapalı demektir. Bunlara da rabbim şifa versin.

Biz milletimize hizmet için bir adım attıysak milletimiz bize 5 adım gelmiştir. Millete efendi değil hizmetkar olacaksınız. Millete afra tafra yapılmaya gelinmez. Millete efra tafra yaparsan bir seçimde getirir öbür seçimde götürür.

Artık terörle mücadelede yeni bir dönemi başlattık. Artık terörü kaynağında kurutma dönemi başladı. Yeni güvenlik politikası Türkiye'nin Suriye'de ve Irak'ta neden bulunduğunun açık kanıtıdır.



Cerablus'tan sonra Rai'ye girildi. Hemen bunların kutsadıkları Dabık'a inildi. DEAŞ orada çok ciddi bir direnç gösterdi ama Dabık aşıldı. DEAŞ orayı da terk etmek zorunda kaldı. Şimdi de Dabık'tan El Bab'a gidiyor. Bu arada bir terör örgütü PYD ve YPG nerede karşımıza çıakrsa orada da gerekeni yaparız.

Halep'le ilgili ciddi bir sorunumuz yok ama Halep'le ilgili itirazlarımız var. Sayın Putin'le de görüştüm. Halep halkını artık huzura kavuşturalım dedim. Müşterek mücadeleyi verelim dedim. Halep Haleplilerindir.

SAYIN BUSH BANA DEDİ Kİ...


2003 yılındaki operasyona katılmış olsaydık bugün bu durumda olmazdık. Daha sonra Başbakanlığım döneminde tezkere çıktı ama Sayın Bush bana dedi ki "Irak istemiyor." Ben de sayın Bush'a dedim ki "Madem istenmiyoruz, istemediğimiz yerde durmayız" dedik ve askerimizi geri çektik.

(HDP'YE) ONLARI O TARİHTEN İTİBAREN MUHATAP ALMADIM ALMAM ALMAYACAĞIM DA


Çözüm süreci ile bölücü terörden kurtulma çabamızın nasıl sabote edildiğini gördünüz. Onlar Türkiye'yi kendi içinde sıkıştırma gayreti içindeydi. İşte 53 Kürt kardeşimin şehit edilmesi altında sokağa çıkın çağrısı vardı. O tarihten itibaren onları muhatap almadım almam almayacacğım. Benim insanıma saygı duymayana ben saygı duymam.



Gezi olaylarında asıl mesele yeşil ya da ağaç meselesi değil. Benim belediye başkanlığım döneminde İstanbul'A 2.5 milyon fidan dikmişim. Bu kadr yeşil düşkünü birisini kimse ağaç düşmanı olarak gösteremez. Bazı gafiller farkında olmasa da İstanbul ve Ankara başta olmak üzere sokakları işgale yelteneneler bunu bilinçli olarak yapıyordu ama milletimiz de bunların karşısında dur. Bu sinsi plan neticeye ulaşamadan durduruldu. 17 -25 Aralık emniyet yargı darbe girişimi yapmaya çalıştılar. Gezi'yi ağaçla ambalajlarken bunu da hukuk ve adaletle ambalajlamaya çalıştılar. Biz de gerekli tedbirleri aldık ve bu darbe girişimini sonuçsuz bıraktık.

Bunlar bize zaman kaybettirdi. Gerek Suriye'de, gerek Irak'ta hatta Libya ve Filistin'de yaşananları da etkiledi. Kimse o ülkelerin iç işleri diye kendisini kandırmasın. Buradaki olayların bizimle doğrudan ilişkisi vardır.

Bugün bazı gazeteler yazıyor ;Erdoğan Misakı Milli dedi ortalık karıştı. Bizim hiç bir ülkenin toprağında gözümüz yok. Tam tersine bu ülkelerin topraklarında gözü olanlara karşıyız. Bizim fiziki sınırlarımız başkadır ama gönül sınırlarımız bambaşkadır.

"HESABINI VEREMEYİZ"


Onbinlerce km uzaktan gelip müdahale edeceksin, hakım var diyeceksin... Tamam da benim 1000 km sınırım var, yüzlerce insanım şehit oldu, ben diyeceğim ki elini kolunu sallayarak girebilirsin? Ben Haseke'yi Gaziantp'ten Van'ı Musul'dan nasıl ayrı göreyim. Bunun hesabını veremeyiz.

Ya Fırat'ın doğusuna gidecekler ya da biz gerekeni yapacağız. Bizim ne YPG'ye ne PYD'ye ihtiyacımız yok. Bizim için bu mesele bir bekaa meselesidir. Vatandaşlarımızın canı kanı pahasına bu teröristleri kendi sınırlarımızda beklemeyeceğiz. Şu anda Suriye'deki her terör bölgesi bizim için bir terör bölgesidir. Musul'daki Kerkük'teki kardeşlerimizi yanlız bırakmayacağız.

AÇIK SÖYLÜYORUM: İHANET İÇİNDELER, NE MAĞDURU YA


Son zamanlarda bir mağduriyettir almış başını gidiyor. İçlerinde istisnai mağdurlar olabilir. Ama asıl mağdur olanlar kim biliyor musunuz? Şu anda şehit sayımız 246 şehidimiz var. Şehitlerimin aileleri mağdur değil mi? Gazilerimin aileleri mağdur değil mi? Kimki bunlarla ilgili FETÖ terör örgütü mensupları nedeniyle mağduriyet edebiyatı yapanlar ihanet içerisindedilerç Bu kadar açık konuşuyorum. Kimse bize bu konuda akıl vermesin! Himmet paralarını boca edesin sonra mağdurum diyeceksin. Ne mağduru ya. Ordan içlerinden bir tanesi çıkıp da sen bizim Cumhurbaşkanı'na hakaret edersin demiyor. Bu Cumhurbaşkanı bu ülke için adeta toprak olmuş sen kalkıp ona gorada hakaret edeceksin. Kimse bu mağduriyet edebiyatını yapmasın. Kimki bu mağduriyet edebiyatı yapanların yanında yer alıyorsa çok ciddi sıkıntı içindedir. Ülkemin huzuru için bu kararlı duruşu sergilemek zorundayız.

Almanya, 2 milyon memuru devletten uzaklaştırmak için adım attı, 600 bini devletten atıldı. Ne için, bugünkü Almanya için.

Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye geleni öldürmüyorlar, tutukluyor, gelip yargıya teslim ediyorlar. Biz hasbi hareket ettik. Bizim nefsimiz değil, bizim meselemiz vatandır, millettir, buna dikkat ediyoruz.

BİZE PENÇELERİNİ ÇIKARANLARIN TIRNAKLARINI SÖKMEKTEN DE ÇEKİNMEYİZ


Bizim için bu mesele hayat memat meselesidir. Türkiye'yi terör örgütleriyle aynı kefeye koyanlar kendilerini de benzer bir yere konumlandırdıklarını unutmamalıdır. Kimseye karşı husumetimiz yok! Bize dost eli uzatanların hepsinin elini tutarız. Bize tırnaklarını çıkartanların tırnaklarını sökmekten de çekinmeyiz.