Nedim Şener Darbe girişimi sürüyor
HABERİ PAYLAŞ

Darbe girişimi sürüyor

Haberin Devamı

Dün Artvin’de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedef alındığı suikast girişimi son anda fark edildi ama yapılan saldırıda bir asker şehit oldu. İki astsubay da yaralandı. Yazıma şehit askerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara ve Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerimi ileterek başlamak istiyorum. Elbette tüm Türkiye’ye geçmiş olsun. Çünkü bu tuzak Türkiye’ye kuruldu. Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) başını çektiği 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin başarısız olmasından sonra bu işin arkasında olan güçlerin mağlubiyeti kabul etmeyeceği belliydi.

Darbecilerin planları

Halk darbe girişimini canı pahasına püskürtmüştü. Darbecilerin planı netti; 16 Temmuz sabaha karşı 03.00’te başlayacak darbe sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kurtulacaklardı. Şu kesin, iki helikopter dolusu Özel Kuvvetler askeri 50 bin mermi ile Marmaris’e gidip, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ‘ölü ya da diri’ ama tercihen ‘ölü’ ele geçireceklerdi. Darbeciler girişimin haber alındığını görerek başlangıç saatini 15 Temmuz günü akşam 21.30’a çekti. Plan erkenden uygulanmaya kondu Erdoğan’ı almak için askerler Marmaris’e gitti. Ama Erdoğan Marmaris’ten ayrıldığı için ele geçiremediler. Medyanın demokrasiden yana tutumu ile Erdoğan’ın çağrısı ve halkın direnişi darbecilerin hayallerini yerle bir etti.

Amaçları iç çatışma çıkarmak

TBMM binasının, cumhurbaşkanlığı sarayının F-16 ile bombalanması, MİT binasına helikopterle saldırı, İncirlik Üssü’nün kullanılması beraber düşünüldüğünde darbenin nasıl ince ince planlandığını görürsünüz. Darbe planına, planlayanların rütbelerine ve arkasındaki güce bakıldığında bu ‘yenilgiyi’ hazmetmeyecekleri açıktı. Her fırsatta bu darbe girişiminin sürdüğünü, bundan sonraki aşamanın siyasi liderlere yönelik saldırı olacağını söyledim. Birçok uzman bunları dile getirdi. Çünkü, karşımızdaki örgütün asıl amacının bir iç çatışma çıkarmak olduğu açıktı. Türk-Kürt çatışmasından sonuç alamayanlar Kılıçdaroğlu üzerinden provokasyon denedi. Artık karşımızda bir örgüt yok. FETÖ, PKK, İŞİD dahil birçok örgüt işbirliği halinde. 15 Temmuz darbe girişimini, Elazığ’da Emniyet Müdürlüğü’ne saldırıdan, Gaziantep’teki düğüne yapılan canlı bomba saldırısını Kılıçdaroğlu’na suikast girişiminden ayırmak zor. Tehlike çok büyük. Dün CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yapılan suikast girişimi bu tablonun sonucudur. Bu kez de başaramadılar. Ama şurası açık vazgeçmeyecekler. Anlayacağınız darbe sürüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder