Uğur Alkapar Demir kapılı kulüpler geliyor
HABERİ PAYLAŞ

Demir kapılı kulüpler geliyor

Haberin Devamı

Ülke gündemi ve yaşanan son olayların ardından gece hayatına yepyeni bir kriter geldi: Güvenlik. Eskiden gidilecek kulüp, çıkılacak bar, lokanta için “Uzak mı, müzik iyi mi, yemekleri nasıl, yaş ortalaması ne?” soruları sorulurdu.

Yeni sorular ise şöyle: “Kaç güvenlik görevlisi çalışıyor, girişi sokağa mı bakıyor, arka kapısı var mı, hedef olacak kadar popüler mi?” Bu hafta arkadaşlarımdan, bir otelin iç kısımlarında olduğu için tercih edilen bir bar, “Oranın dört tarafı açık, koruması zor” denilerek gitmekten vazgeçilen bir konser yeri duydum. Hepimiz birer savaş stratejisi uzmanı olduk çıktık.

BODRUM KATI

Kurnaz işletmeciler son duruma hemen bir çözüm aramaya başladı. Zira yılbaşından beri İstanbul gece hayatında in cin top oynuyor.

İlk akla gelen çözüm, savaş zamanı Lübnan Beyrut’ta popüler olan demir kapılı yeraltı kulüplerinin benzerleri. Bazı yatırımcılar şimdiden alkol ruhsatı olan bodrum katı işletmesi aramaya başladı.

Topa tüfeğe dayanıklı o kapıyı kapattığın zaman güvendesin! Tabii böyle bir yerin ünü yayılırsa olay meydan okumaya dönüşüp daha da tehlikeli bir hal alabilir.

GİZLİ PARTİLER

İkinci bir seçenek de yeri son dakikada belli olan özel partiler. Dünyanın bütün büyük şehirlerinin, eğlence kentlerinde işe heyecan katmak için bu tür etkinlikler yapılır.

Sadece partiyi düzenleyenlerin çevresine aynı gün giden SMS mesajıyla yer ve saat bildirilir. Böylece konuklar kendilerini hem özel, önemli ve ayrıcalıklı, hem de güvende hisseder. Ama tabii bu eski asker ve polislerden oluşan kalabalık bir ekip oluşturmanıza engel değil! Bu günlerde güvenlik önlemlerinde üst sınır yok.


SORTIE’DE BÜYÜK ÖNLEM

Reina’nın biraz ötesinde bulunan Sortie’nin başındaki Emre Bolat güvenlik tedbirlerini arttırdığını söyledi. Misafirler bundan sonra korumaların onayı ile içeri girdikten sonra X-Ray cihazlarından geçecek.

Detaylı üst aramasından sonra çelik bir kapıyla karşılaşacaklar. Bu kapı ancak güvenlik personelinin onayı ile açılacak. Silahlı ve bombalı saldırıya dayanıklı bu kapı sürekli kapalı tutulacak ve sadece otomatik butonla açılabilecek.


KARAKÖY'DE UMUT: MADEO



Geçtiğimiz günlerde Karaköy’deki ikinci sezonunu süren Madeo’daydım. Frankie’yi bırakıp kendi danışmanlık şirketini açan Ayşem Saraçoğlu “Mekanın yeni halini görmelisin” diye çağırınca koşarak gittim tabii. Yazın Alaçatı’da geçen harika bir sezonun ardından Madeo yavaşlayan İstanbul gecelerine belli ki hız kazandıracak.

Dekor şıkır şıkır. Şef Rıdvan Koçaslan’ın yemekleri bir harika. Şartlar itibariyle İstanbulluların üzerine çöken kasvetten burada eser yok. O gece Mehmet Erdem sahnedeydi.

Kardan kıştan korkup gelemeyenler yüzünden hıncahınç değildi ama tatlı bir kalabalık vardı. Hep beraber o güzelim şarkılar söylendi, dans edildi. Daha güzel günler dilendi, umut büyütüldü. Gelmeyenler çok şey kaçırdı.

EVİNİZDE GİBİ: MORO

Topağacı’ndaki mahalle barları ve kafelerinin yükselişi hızlanıyor. İnsanlar evinin yakınlarında, gözden uzak yerler arıyor. Moro işte tam bu tarife uyuyor.

Şık ama rahat dekorasyonu, reçetelerini ödüllü barmen Cevat Yıldırım’ın hazırladığı kokteylleri ve İspanyol usulü tapasları (küçük tabaklardaki meze türü yiyecekler) ile tam “Evimdeyim” dedirten bir gastro-bar burası. Özenle seçilen müziği de ayrı bir keyif katıyor.

Moro’nun sahibi, Fly Inn markasını yaratan ekipten gelen Halis Uğuz “Bu civarda oturanların pijamalarıyla bile gelebileceği bir yer açtık” diyor. Ben pijamalı kimse görmedim ama herkesin çok rahat olduğu muhakkak. Keyif içinde sosyalleşmek için Moro harika bir nokta.


BİR KEZ DAHA KERİM

‘İlla Aşk’ şarkısıyla çıkış yapan yakışıklı popçu, Viyana eğitimli Kerim bir kez daha karşımızda. Yeni single’ı ‘Buraya Kadar’ ile yine hepimizi dans ettirecek.

Popun en tatlı sularında yüzen Kerim’in single kapağı için verdiği poz da pek kışkırtıcı. Çok da sembolik. İşte aynen böyle, kızlar hoş bir adam görünce pençelerini geçirip bırakmıyor! Bu arada üzerindeki kıyafete de bayıldım!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder