Ekonomi Denizlerin Ferrari'si Boat Show'da

Denizlerin Ferrari'si Boat Show'da

Paylaş
Denizlerin Ferrari'si Boat Show'da

Denizlerin Ferrari'si olarak adlandırılan 'Fe-1 sürat teknesi' görücüye çıktı

CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde, 12 ile 21 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Avrasya Boat Show (Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı)’nda, Arena Marine Yacht Firması tarafından üretilen Fe-1 sürat teknesine, Avrupa ülkelerinden yoğun talep gözlendi.

İtalya, İngiltere, Fransa, Yunanistan’ın aralarında bulunduğu Avrupa ülkelerinden, 10 sürat teknesi siparişi geldi. Fe-1, Türkiye’nin en hızlısı Arena Marine Yacht Firması tarafından, ilk kez üretimi yapılan ve Türkiye’nin en hızlısı olması planlanan 11 metre uzunluğundaki derin V yapılı Fe-1 sürat teknesi, hız ve deniz tutkusu olanların gözdesi oldu.

Fe-1, saatte tercih edilecek motora göre 80 ile 130 mil ve üzeri sürat yapmaktadır. İlk kez fuarda tanıtımı yapılan Fe-1’e, yoğun ilgi olduğunu kaydeden Arena Marine Yacht firmasının ortaklarından Gültekin Demir, “Beklentilerimizin üzerinde, çok başarılı bir fuar geçiriyoruz. Avrupa ülkelerinden aldığımız 10 siparişin ardından, neredeyse 1 yıllık kotamızı doldurduk. Yeni siparişlere paralel olarak, üretim kapasitemizi artıracağız” dedi.

Aynı tip tekneler Amerika’da 250 bin ile 1.5 milyon dolar arasında satılırken, ülkemizdeki maliyetlerin düşük olması nedeniyle fiyatların neredeyse yarı yarıya ekonomik olduğuna dikkat çeken Gültekin Demir, ülkemizde bu tip sürat teknelerinin ortalama, motorsuz olarak 100 bin ile değişik ebatta ve motor seçenekleri ile 750 bin dolar aralığında satılabileceğini söyledi.

Tek rakibimiz, Amerikalı üreticiler 11 metre uzunluğundaki derin V yapılı sürat teknelerinin, ağırlıklı olarak Amerika’da üretildiğini anlatan Gültekin Demir, firma olarak tek rakiplerinin Amerikalı üreticiler olduğunu söyledi.

Haberin Devamı