Spor Derbide olaylar çıktı maç tatil edildi

Derbide olaylar çıktı maç tatil edildi

Paylaş
Derbide olaylar çıktı maç tatil edildi

Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi 9. hafta maçı olan Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesinde ve esnasında olaylar çıktı. Polis 2 taraftarı gözaltına aldı. Salon dışındaki olaylarda polis gaz bombası kullanırken salonun camları kırıldı. Salonda ise yaşanan olaylar sonrası mücadele sürdü. Maçın son bölümünde tribünlerden küfürler devam edince hakem maçı tatil etti. Son kararı Federasyon verecek

İl Güvenlik Kurulu kararına göre derbi maçlarda deplasman taraftarına uygulanan yasak gereği bu karşılaşmaya Fenerbahçeli taraftarlar alınmıyor. Burhan Felek Voleybol Salonu'ndaki karşılaşma öncesi Galatasaraylı taraftarlarla polis arasında gerginlik yaşandı. Maç öncesi yaşanan bu gerginlik neticesinde 2 taraftar polis tarafından gözaltına alındı. Salon dışındaki olaylarda polis gaz bombası kullanırken Burhan Felek Voleybol Salonu'nun camları kırıldı.

Maç başladıktan sonra gerginlik bu sefer salonda sürdü. Maçın başlamasından kısa süre sonra hakemler maçı durdurarak Galatasaray kaptanını yanına çağırdı ve küfürlü tezahürat nedeniyle uyarıda bulundu. Kaptan ve kenar yönetiminin taraftarları sükunete çağırması sonrasında maç tekrar başladı. Ancak kısa süre sonra taraftarların kötü tezahüratı sonrasında hakem bir kez daha Galatasaray kaptanını yanına çağırdı ve aynı uyarıyı tekrarladı. 2. uyarıdan sonra başlayan maçta değişen bir şey olmayınca ilk sette Fenerbahçe 8-4 öndeyken hakemler sahayı terk ederek soyunma odasına gitti.

Hakemler soyunma odasına giderken koridorda hakemlerle konuşan Galatasaray Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Cibara, karşılaşmanın başhakemi Erdal Akıncı'ya taraftarlar konuşulduğunu bir daha kötü tezahüratta bulunulmayacağının garantisini verdi. Bu esnada polislerin de bazı taraftarları tribün dışına çıkarttığı görüldü. Galatasaray'ın verdiği garanti sonrasında hakemler tekrar salona geldiler ve derbi 35 dakika sonra tekrar başladı.

MAÇ TATİL EDİLDİ

Fenerbahçe karşılaşmada 2-0 öne geçti. 3. settin de Fenerbahçe lehine bitmesine 2 sayı kala Galatasaray taraftarlarının kötü tezahüratları devam etti. Yaşananlar sonrasında hakemler maçı tatil etti, son kararı Federasyon verecek. Kurallara göre maçı 3-0 hükmen Fenerbahçe kazanacak.

Haberin Devamı