Ekonomi Deva Holding ilaca yatırımı sürdürüyor

Deva Holding ilaca yatırımı sürdürüyor

Paylaş
Deva Holding ilaca yatırımı sürdürüyor

İlaç sektöründe de faaliyet gösteren Deva Holding 2010 yılının ilk dokuz ayında 11.4 milyon lira dönem kârı ve 294 milyon lira net satış geliri açıkladı

Deva Holding 2010 yılının ilk dokuz ayındaki finansal performansına ilişkin rakamları kamuoyuyla paylaştı.

Düzenlenen basın toplantısına, Deva Holding CEO 'su Philipp D. Hass ile holdingin Organizasyonel Gelişim Direktörü Tuba Köseoğlu Okçu katıldı.

"YATIRIMLAR DEVAM EDECEK"

Deva Holding CEO'su Philipp D. Hass holdingin onkoloji alanına yatırım yapacaklarını belirterek, "Bütün onkoloji projesinin yatırım maliyeti 60 milyon lira.

Geri kalan yatırımlar da bina, arazi, çalışanlar AR-GE olarak da belirtilebilir. Bu yatırım devam edecek. Önümüzdeki dönemde makina alımlarına da devam edeceğiz " dedi.

294 MİLYON LİRA NET SATIŞ GELİRİ

Deva Holding Organizasyonel Gelişim Direktörü Tuba Köseoğlu Okçu ise, "Türkiye ilaç pazarı 2010 yılının ilk dokuz aylık döneminde 2009 yılının ilk dokuz aylık dönemine oranla kutu bazında yüzde 2.92 büyürken, lira bazında yüzde 0.78 oranında küçülmüştür" dedi.

Okçu, Deva Holdingin 2010 yılının ilk dokuz ayında 294 milyon lira net satış geliri açıkladığını da kaydetti. Okçu, " Deva Holding ilk dokuz aylık performansında net aktif büyüklüğünü yüzde 9 oranında artırarak, 574 milyon lira seviyesine ulaşmış ve 11. 4 milyon lira dönem karı açıklamıştır " dedi.

İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL DHA

Haberin Devamı