Ekonomi Deva ilaçta rekabeti büyütüyor

Deva ilaçta rekabeti büyütüyor

Paylaş
Deva ilaçta rekabeti büyütüyor

Deva Holding, üç yıl içinde Türkiye'de yeni bir onkoloji (kanserle ilgili bilim dalı) ilaç üretim tesisi kurmayı hedefliyor

HEDEF İLK TERCİH OLMAK

Deva Holding Başkanı Philipp Haas, üç yıl içinde Türkiye’de yeni bir onkoloji ilaç üretim tesisi kurmayı ve bu projeye 60 milyon liralık yatırım yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Deva’nın 2009 yılı sonuçlarını ve 2010 yılı hedeflerini paylaşmak üzere düzenlenen toplantıda konuşan Philipp Haas, 2009’da net satışlarını yüzde 53 artırarak 333 milyon liraya ulaştırdıklarını söyledi. Philipp Haas, rekabet ettikleri alanlarda ilaç markaları yaratarak ilk tercih olmayı hedeflediklerini belirtti.

80 YENİ İSTİHDAM

Philipp Haas, Deva’nın ulaşılabilir fiyatlarla sunulan yeni ürünler geliştirerek, lider Türk jenerik ilaç (orijinali ile eşdeğer, daha ucuz ilaç) üreticisi olma hedefini koruduğunu belirtti.

Haas, “Bu hedef doğrultusunda, 80 ek istihdam yaratılmasını sağlayan yeni ar-ge (araştırma-geliştirme) merkezi ‘DevArge’ kuruldu” dedi. 2010’un ilk üç ayında kutu hacminde artış yaşandığını söyleyen Philipp Haas, 2009’un son üç ayında ilaç fiyatlarının değişiminden dolayı yapılamayan satışların 2010’un ilk üç ayına yansıdığını söyledi.

FİYAT ARTIŞLARI YAVAŞLAR

İlaç fiyatlarındaki bu yüksek artışın, yılın ikinci üç ayından itibaren biraz yavaşlayacağını öngördüklerini kaydeden Philipp Haas, Türk ilaç sektörünün büyüyeceğini düşündüklerini dile getirdi.

Philipp Haas, Türkiye’de kişi başı ilaç tüketimi 125 dolar iken Avrupa’da 500-700 dolar olduğunu belirterek, “Bu bağlamda Türkiye’de ilaç sektöründe doğal bir artış sağlanacaktır” diye konuştu. Philipp Haas, sadece onkolojiye odaklanan bir firma olmayacaklarının altını çizdi.

EGZAMAYA DOĞAL TEDAVİ

Philipp Haas şöyle devam etti: “Antibiyotik alanında da kardiyovasküler (kalp-damar hastalıkları) alanda da geliştirmekte olduğumuz ürünler var. Geçen yıl sattığımız kardiyovasküler ürünlerin cirosu 55 milyon liraya ulaştı. Solunum, antienflamatuar (iltihabı önleyen ilaç) ve dermatoloji alanında da yeni ürünler üzerinde çalışıyoruz. Egzama türü bir hastalık için geliştirdiğimiz, 3-4 ay içerisinde piyasaya süreceğimiz doğal ve yan etkisi bulunmayan bir ilaç var. Bu ilaç bizi heyecanlandırıyor.”

2

Haberin Devamı