Ekonomi Devlere meydan okuyorlar

Devlere meydan okuyorlar

Paylaş
Devlere meydan okuyorlar

Yerli telefon üreticileri yabancı rakiplerinin teknolojilerini yakalayınca birbirlerine karşı üstünlük de ortadan kalktı. Fiyat rekabetinde tüketici kazandı. Üst düzey cihazlar 1000 TL'ye kadar indi

Murat GÜLDEREN

Akıllı telefonların evrimini tamamlaması, yerli yabancı savaşını iyice kızıştırdı. Yani devrim niteliğinde icat yapılmayınca yerli cihazlar dünya markalarının teknolojilerini yakaladı. Aşırı rekabetin fiyatlara yansımasıyla da tüketici kazandı. Yeni dönemde üst düzey bir telefon almak için artık 4-5 bin lira vermeye gerek yok. 1300 TL'lik telefonlarla bile her iş görülebiliyor. İşte devlere meydan okuyan yerliler:

Turkcell T80: 4.5G'yi destekleyen cihazda parmak izi okuyucusu, 8 çekirdekli işlemci, 2GB RAM, 128 GB'a kadar artırılabilir hafıza yer alıyor. 3D fotoğraf da çekilebilen telefonda Ultra HD video kaydı yapabilen çift arka kamera da bulunuyor. Metal kasalı cihazın fiyatı 1299 TL.

,

Casper VIA A1: 13 MP flaşlı arka kamera 8 MP de selfie kamerası bulunuyor. 178 derece ekran genişliğine sahip metal kaplama telefonda 4GB RAM, 64 GB dahili hafıza, parmak izi okuyucusu, dijital mikrofon ve hareket sensörü (uzaktan kontrol) yer alıyor. 4.5G destekli cihazın fiyatı 1299 TL.

GM6: General Motor'un yeni cihazı GM6, 8.6 milimetre inceliğiyle dikkat çekiyor. 4.5G'li telefonda parmak izi sensörü, 3GB RAM, çift flaşlı 13 MP arka, tek flaşlı 8 MP ön kamera bulunuyor. Çift hat versiyonu da olan telefona, görüntülü konuşma uygulaması da yüklü olarak geliyor. Fiyatı 1100 TL.

Venus V3 5570: Vestel'in yeni telefonunun fiyatı da 999 TL. Metal tasarımla gelen cihazda 8 çekirdekli işlemci, 2 GB RAM, 32 GB dahili hazıza, 13 MP arka, 8 MP ön kamera bulunuyor. Çizilmeye karşı dayanıklı özel camla kaplı telefonun bataryası normal kullanımda 2 gün gidebiliyor.

Reeder P11SE: Gelişmiş parmak izi okuyucusuyla gelen bu telefonun fiyatı ise 899 TL. 3GB RAM ve 64 bit işlemciden güç alan cihazda 13 MP arka, 5 MP ön kamera bulunuyor. İşlemci gücüyle rakiplerine meydan okuyan telefon ile yüksek grafikli oyunlar da rahatlıkla oynanabiliyor.

Haberin Devamı