Ekonomi Devlet nükleere ortak olacak

Devlet nükleere ortak olacak

Paylaş
Devlet nükleere ortak olacak

Rusya ile yapılacak anlaşmada santral, kamu şirketi olan Elektrik Üretim AŞ ortaklığıyla hayat geçirilecek

HAZİNEDEN VAZGEÇTİ

Haberin Devamı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı nükleer santral yatırımında Hazine ile ortak olma projesini rafa kaldırdı. Rusya ile yapılacak anlaşmada Elektrik Üretim AŞ’nin (EÜAŞ) ortaklığıyla santralin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Türkiye Elektrik Taahhüt AŞ de bu elektrikten almak için garanti verecek. Nükleer santralda üretilecek elektriğin fiyatının 12 sentin altına inmesi için pazarlık yapılacak.

FİYATI İNDİRECEK

Mersin’e inşa edilecek nükleer santral için bu hafta Türkiye’ye gelmesi beklenen 15 kişilik Rus heyetiyle fiyat pazarlığına girilecek. Enerji Bakanlığı’ndan bir yetkili yatırım konusunda, “Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev mayısta Türkiye’ye gelecek. Çalışmalar Medvedev, gelene kadar tamamlanacaktır. Fiyat pazarlığı yapılıyor. Fiyat 12 sente kadar düştü, daha düşürmek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SİYASİ GELİŞMELER SÜRECİ GECİKTİRİR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, daha önce bu yılın ilk çeyreğinde nükleer santral ihalesinin yapılacağına ilişkin açıklama yapmıştı. Ancak, sürecin bu yılın sonunda tamamlanması bekleniyor.

Rusya tarafından yetkililerin, 2017 yılına kadar yatırımı tamamlayacakları sözünü verdikleri belirtilirken, Türkiye’deki siyasi gelişmelerin süreci öteleyebileceği kaydediliyor.