Futbol Dick Advocaat konuştu: Sadece almak için oyuncu almak istemedik
Paylaş
Dick Advocaat konuştu: Sadece almak için oyuncu almak istemedik

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu rövanş maçında Krasnodar ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Martin Skrtel ve Dick Advocaat basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Krasnodar maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan deneyimli stoper Skrtel, "Dick Advocaat ile ilgli çıkan haberler sizi etkiliyor mu?" sorusunu, "Hayır, biz bir takımız ve bir işimiz var. Biz işimize odaklandık ve futbol oynamaya çalışıyoruz" diye cevapladı. Slovakyalı futbolcu sözlerine şöyle devam etti: Rusya'da da forma giydim. Türkiye ligi de Rus ligi de zor ligler. Rusya'da oynadığım dönemden bugüne çok şey değişmiştir. Ama Türk ligi daha zor lig.

Fenerbahçe'nin Hollandalı çalıştırıcısı Dick Advocaat, "Hücuma dönük bir futbol oynayamaya çılışyoruz. Daha ofansif olmamız çok zor. Son maçta 3 iyi oyuncumuz takımda yoktu. Herkes bunu fark etmeli. Paza günü maçtan sonra söylemiştim oyuncularım o maçta çok çalıştı ve bu konudan çok memnumum. Umarım yarın ki maçta daha iyi olacağız." dedi. Robin van Persie'nin oynayıp oynamama durumunun sorulmasın üzerine Hollandalı, "Yarın maçta bizimle olması açısında hiçbir sorun yok. Fit olduğunda fark yaratan bir oyuncu ve şu anda fit bir durumda."

BEKLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILACAK MI?

Kasımpaşa maçında sağ bekte Van der Wiel sol bekte ise İsmail Köybaşı'nın oynamasını değerlendiren tecrübeli teknik adam, "Her iki oyuncuda geçen maçta işlerini en iyi şekilde yaptılar. Performanslarıyla ilgili herhangi bir sorunumuz yoktu. Roman bizim için önemli bir oyuncu. Hala Rus milli takımında da forma giymeye devam ediyor. Ama onun bulunduğu mevkide iki öenmli oyuncumuz var. Aynı zamanda defansif orta sahada da oynayabilecek bir oyuncu ama o bölgede çok kalabalık. Roman diğer Türk takımlarında rahat rahat oynar."

BU FARKININ TEK SEBEBİ YAPILMAYAN TRANSFERLER Mİ?


Fenerbahçe'nin kaybettiği puanların sebepleri sorulduğunda Advocaat, "Sebep bu mudur tam olarak bilmiyorum ama ne zaman dolu statta oynasak maçları kazanıyoruz. Sebep bu mudur bilmiyorum ama ne zaman taraftar gelse takım kazanıyor. Taraftarın nasıl itici güç olduğunu biliyoruz. Kendi stadımız da 12 bin kişinin karşısında oynuyoruz. Bu belirleyici. Transfer noktasında ise, birçok oyuncuyla görüştük ve anlaşamadık. Sadece almak için de oyuncu almak istemedik. Bir oyuncu eğer buraya gelmek istemiyorsa, zaten almamalısınız. Başkanımız ve yönetimimiz birçok oyuncuyla görüştü ama anlaşma sağlanamadı. Ya fiyatta anlaşamadık ya da oyuncular Türkiye'ye gelmek istemedi." cevabını verdi.

Haberin Devamı