Ekonomi Doğa Sigorta acenteleriyle Antalya’da bir araya geldi

Doğa Sigorta acenteleriyle Antalya’da bir araya geldi

Paylaş
Doğa Sigorta acenteleriyle Antalya’da bir araya geldi

Doğa Sigorta tarafından “Birlikte güçlendik, birlikte ilerliyoruz” mottosuyla 2’nci geleneksel acenteler toplantısı Antalya'da gerçekleştirildi

Doğa Sigorta, ikinci büyük geleneksel acenteler toplantısını Antalya’da gerçekleştirdi. 400 acentenin katılımıyla “Birlikte güçlendik, birlikte ilerliyoruz” mottosuyla gerçekleşen toplantıda, “birlik ve beraberlik” mesajı verildi. Doğa Sigorta’nın 2017 ve sonrasını kapsayan hedefleri masaya yatırılırken, geçtiğimiz yılın değerlendirmesinin de yapıldığı toplantıda yeni dönemi konu alan çok sayıda workshop düzenlendi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, müşterilerine ve acentelerine dokunmayı kültür olarak benimseyen bir şirket olarak 2016 yılındaki hedeflere başarıyla ulaştıklarını vurguladı. Sektörün en iyisi olmak hedefiyle ilerlediklerini ifade eden Kırmızı, acentelerin Doğa Sigorta’nın en önemli paydaşları olduğunun altını çizdiği konuşmasında şunları söyledi:

“Doğa Sigorta 2013 yılında temellerini attıktan sonra 2014 yılında faaliyetlerine başlayarak acenteleriyle beraber büyük bir uyumla bugünlere geldi. Ve o günden bu yana misyonumuzu, hedeflerimizi ve söylemlerimizi değiştirmeden yolumuza devam ediyoruz. 2017 yılını da yine hedeflerimizde ve söylemlerimizde hiçbir sapma olmadan tamamlayacağız.”

“DAHA GÜÇLENECEK DAHA ÇOK KAZANACAĞIZ"


Doğa Sigorta’nn kurulduğu günden bu yana temel değerlerinden sapmadan yolunu sürdürdüğünü belirten Kırmızı, “Acente grubumuzu büyüteceğiz demiştik, yaptık. Acentelerimizle büyüyeceğiz dedik. Hep birlikte büyüdük. Biz kazandıkça acentelerimiz de kazanacak dedik, Hep birlikte kazandık ve kazanmayı sürdüreceğiz. ‘Birlikte güçlendik birlikte ilerliyoruz’ Biz bundan sonra birlikte daha güçleneceğiz birlikte daha da kazanacağız diyorum” dedi.

ANA PRENSİBİMİZ, ACENTELERİMİZE YAKIN OLMAK


Doğa Sigorta olarak yenilikler ve değişikliklerin başrol oyuncusu olduğu başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Doğa Sigorta Genel Müdürü Çoşkun Gölpınar, konuya şu sözlerle açıklık getirdi:
“Şirketimizin en büyük prensibini, ‘acentelerimize çok yakın olmak’ oluşturuyor. Henüz kuruluş aşamasındayken belirlediğimiz bu prensip, bizi bugünlere getirdi. Şirketimizin bir gün büyüyeceğini ve bugün geldiği noktadan çok daha ileri gideceğini bilerek ne kadar büyürsek büyüyelim hantal bir şirket olmayacağımızı, küçük bir şirket ruhuyla hareket edeceğimizi ve her zaman acentelerle temasa açık olacağımızı ana prensip alarak belirleyerek bu yola çıktık. Bu çerçevede gerçekten başarılı bir yılı kapattık.

YÜZDE 175 BÜYÜME SERGİLEDİ


Doğa Sigorta’nın başarılı bir yılı geride bıraktığının altını çizen Gölpınar, “2016’da yüzde 175 büyüme performansı sergileyerek sektörde 25’inci sıradan 15’inci sıraya yükseldik. “ dedi.

Bu dönemde piyasaya sundukları yeni ürünler hakkında bilgi veren Gölpınar, “Turuncu Sağlık Sigortası’nı yabancı sağlık sigortalarını gözlemleyerek piyasaya sürdük. Ve sonrasında da Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortasını portföyümüze ekledik. Kısa bir süre içerisinde de ciddi bir yol kat ettik. Tamamlayıcı sağlık sigortasının çok daha büyüyerek ilerilere taşınacağına inanıyoruz. Bu dönemde tüm poliçeleri faaliyetlerine göre özel isimli olarak düzenlemeye başladık. Doğa Market Paket gibi, neyin sigortalandığı belli olan bir sisteme geçtik. Ayrıca QRKod sistemi getirerek, doğa dostu misyonumuzun bir parçası olarak 30 milyonluk kağıt tasarrufu yaptık” dedi.

HEM HAZİNEYİ HEM ACENTELERİ DESTEKLEYEN POLİTİKA


2017 yılını yarılamadan Nisan ayında sektör olarak trafik sigortasında tavan fiyat uygulamasıyla tanıştıklarını hatırlatan Gölpınar, bu durum karşısında Hazine Müsteşarlığı’nın belirttiği rakamlar çerçevesinde hem hazineyi hem de acenteleri destekleyen bir politika uyguladıklarını da sözlerine ekledi.

Haberin Devamı