Gündem Doğan Medya Center'ı baskın davasında karar açıklandı

Doğan Medya Center'ı baskın davasında karar açıklandı

Paylaş
Doğan Medya Center'ı baskın davasında karar açıklandı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Bağcılar’daki Doğan Medya Center’ın işgal edilip yayınının kesilmesi ve çıkan olaylarda bir kişinin şehit edilmesine ilişkin davada, 3 eski subay ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen dava karara bağlandı. Mahkeme heyeti, eski yüzbaşı tutuklu sanıklar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan’ın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

11 ER HAKKINDA HAPİS CEZASI


Sanık erler Osman Pekdoğan, Bünyamin Baki Çiçek ve Üzeyir Erol’un tüm suçlardan beraatine hükmeden mahkeme heyeti sanık erlerden Vakkas İlker Söyler, Şevket Kök, Ahmet Mülayim, Feyyaz Okan Ak, Ferdi Irmak, Numan Burak Altınbaş, Harun Ayan, Harun Darı, Abdullah Akar, Yıldırım Erdem ve Sertaç Kara’yı ’’haberleşmenin engellenmesi’’ ve ’’silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’’ suçlarından 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkemenin bu kararıyla İstanbul’da görülen darbe davalarında ilk kez sanık olan erlere hapis cezası verilmiş oldu.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Erdal Şeker, Süleyman Ahmet Kaya ve Mehmet Akif Aslan’ın bu hallerinin devamını da kararlaştırdı.

İHA