Ekonomi Dolar güne nasıl başladı? (21 Haziran dolar fiyatları)

Dolar güne nasıl başladı? (21 Haziran dolar fiyatları)

Paylaş
Dolar güne nasıl başladı? (21 Haziran dolar fiyatları)

ABD ile Çin arasındaki gerilimin geniş çaplı bir ticaret savaşına dönüşeceği kaygılarıyla ve küresel merkez bankaları kararlarıyla geçen haftaki 4.60'lı seviyelerden 4.75'li seviyelere yükselen dolar/TL, benzer seviyelerdeki hareketlerine devam ediyor. Dolar bugüne de 4.75 liradan başladı

Küresel piyasalarda geçen haftaki ABD ve Avrupa başta olmak üzere merkez bankası kararları ardından bugünlerde daha çok ticaret savaşları izleniyor.Ancak yatırımcılar Türkiye'ye ilişkin gelişmelerde bugünlerde küresel piyasların yanısıra seçim sonuçlarının ana belirleyici olacağını öngörüyorlar.

Haberin Devamı

DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI?

Dolar/TL önceki gün küresel piyasalarda ABD-Çin gerginliğiyle 4.7035-4.7746 geniş bandında dalgalandıktan sonra dün 4.74-.4.75 TL bandına sıkışmıştı. Bugüne bakıldığında da dar banttaki seyrin sürdüğü görülüyor.Dolar güne 4.75 TL seviyesinden başlarken, euro ise 4.5060 TL oldu.

PİYASALAR SEÇİMİ BEKLİYOR

TL varlıklara yönelik risk iştahının gelişmekte olan ülke para birimlerinde son bir kaç ayda yaşanan baskının ötesinde azalmasının temel nedeni olarak seçim sonrasında nasıl bir siyasi resim oluşacağına ve ekonomi ile para politikalarında nasıl bir yol izleneceğine ilişkin belirsizlik gösteriliyor. TCMB'nin Nisan ayından bu yana yaptığı 500 baz puanlık faiz artırımına rağmen bu nedenlerle TL benzer para birimlerinden zaman zaman negatif ayrışıyor. Haftasonu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turda tamamlanıp tamamlanmayacağının yanı sıra milletvekili seçimi sonucunda TBMM'deki sandalye dağılımının nasıl şekilleneceği de piyasada yakından izleniyor.

Haberin Devamı