Ekonomi 'Don' sebze-meyveyi vurdu

'Don' sebze-meyveyi vurdu

Paylaş
'Don' sebze-meyveyi vurdu

Yurt genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları, meyve-sebze üretim merkezlerinden Mersin'de fiyatların yükselmesine yol açtı

Özellikle yaşanan "don" olayları örtü altı ürünlerin fiyatlarının yükselmesine sebep olurken, Mersin Toptancı Halinde bazı ürünlerin fiyatları yüzde 30 ile 50 arasında yükseldi.

Havaların soğuk ve yağışlı geçmesi nedeniyle seralarda talebi karşılayacak ürün yetişmediğini belirten yetkililer, fiyatların yükselmesine sadece ülke genelindeki olumsuz hava koşullarının değil, dünya genelindeki olumsuz hava koşullarının da etkili olduğunu vurguladılar.

Mersin Toptancı Hali Müdürü Atilla Gümüşoğlu, sebzeler arasında en yüksek fiyat artışının patlıcan, biber, fasulye ve kabakta meydana geldiğini ifade ederek, yaşanan ’don’ olaylarının fiyatların artışında en büyük etken olduğunu kaydetti.

Mersin Toptancı Halinde domates 1,20 lira, çarli biber 3 lira, sivri biber 3 lira, salatalık 1,50 lira, patlıcan 3,20 lira, kabak 1,20 lira, Kabya biber 4 lira, dolmalık biber 3,60 lira ve yeşil fasulye 4,5 liradan işlem gördü.

Haberin Devamı