Ekonomi Dört bölgeye 39 teklif

Dört bölgeye 39 teklif

Paylaş
Dört bölgeye 39 teklif

Türkiye'nin en büyük elektrik dağıtım bölgelerinden İstanbul Boğaziçi, Gediz ve Trakya Elektrik Dağıtım ile Güneydoğu'nun en büyük dağıtım bölgesi olan Dicle ihalesine 39 teklif geldi

En büyük özelleştirmeler

Haberin Devamı

Bu yılın en büyük özelleştirmelerinden olan elektrik dağıtımında en büyük dört bölge için açılan ihalede dev şirketler kapıştı.

Türkiye’nin en büyük dağıtım bölgelerinden olan İstanbul Boğaziçi, Gediz ve Trakya Elektrik Dağıtım Bölgeleri ile Güneydoğu’nun en büyük elektrik dağıtım bölgesi olan Dicle’nin ihalesine 39 teklif geldi. 22 Temmuz’da son tekliflerin alındığı ihalede, teklifler incelendikten sonra belirlenecek tarihte açık artırma yapılacak.

11 dağıtım ihaleye çıktı

Özelleştirme İdaresi 2008’den bu yana 52 il ve ilçeyi kapsayan 11 ayrı dağıtım bölgesi için ihale yaptı. 22 il ve ilçeyi kapsayan Başkent, Sakarya, Meram, Osmangazi bölgelerinde işletme hakkı özel sektöre geçti.

32 il ve ilçeyi kapsayan Aras, Çoruh, Yeşilırmak, Uludağ, Çamlıbel, Fırat ve Van’da devir devam ediyor. İdare, 2010 sonuna kadar bütün bölgeleri özelleştirmeyi planlıyor. Aydın, Denizli, Muğla ile Kayseri de özel sektöre devredildi.

Haberin Devamı