Sağlık Düğünçiçeği şifa oluyor

Düğünçiçeği şifa oluyor

Paylaş
Düğünçiçeği şifa oluyor

Düğünçiçeği tentürü, deriyi tahriş edici, iltihapları önleyici özelliklere sahiptir

Düğünçiçeğinin bilinen 1200 türü mevcut olup çok geniş bir familyaya sahiptir. Düğünçiçeğinin alt grubunda ise 300 çeşit türü bulunur ve bunlardan sadece üç çeşidi tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılır. Bunları acı düğünçiçeği (ranunculus acris), yumru düğünçiçeği (r. Bulbosus) ve üçüncü olarak ta bataklık düğünçiçeği (r. Sceleratus) olup bu üç türde aynı şekilde kullanılır.

Haberin Devamı

DAHA GÜÇLÜ BİR KALP İÇİN ALIÇ EKSTRAKTI İÇEREN KAPSÜL

Birleşimi: Birleşimindeki önemli maddeler sırası ile;

a) Protoanemonin (Ranunculol=Anemonol) olup bu da iki Protoanemonin molekülünün birleşmesi (dimerisasyon) ile daha az tesirli olan Anemonin’e dönüşür.

b) Tanen, Saponin ve az miktarda C-vitamini içerir.

Tesir şekli: Deriyi tahriş edici, iltihapları önleyici özelliklere sahiptir.

Kullanılması:

a) Üniversite kliniklerinde tedavi denemesi veya araştırmalar yapılmamıştır. Bu nedenle daha etkili olan şifalı bitkiler kullanılmalıdır. Örneğin romatizmaya karşı bunların başında Kargabüken, Çit kökü, Harpago, Söğüt, Isırgan preparatları veya Gökçek İksiri daha etkilidir.

b) Çok zehirli olması nedeniyle sadece Homeopati’de tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılır. Bunda da genellikle Yumru Düğünçiçeği kullanılır. Başta her türlü romatizma, kas romatizması, nikris, nevralji, kaburga kemiği iltihaplanması, deride kabarcıklar, Herpes ve Zona hastalığına karşı kullanılır.

Haberin Devamı

Homeopati’de: Yumru Düğünçiçeği otu ve kökü (yani tamamı) Ma¬yıs’tan Ekim’e kadar toplanabilir. Toplanan ot 50gr yıkandıktan sonra bir şişeye doldurulur. Ve üzerine 1lt %40-70’lik Etanol ilave edilir ve güneş ışınlarından uzakta 4-6 hafta bekletildikten sonra süzülerek tentürü elde edilir. Tentür yapımı için genellikle Yumru Düğünçiçeği (Ranunculus bulbosus) kullanılır. Bu Homeopati’de Ranunculus bulbosus ismi ile geçer. Fakat yukarıda adı Acı Düğünçiçeği ve Bataklık Düğünçiçeği de aynı Yumru Düğünçiçeği gibi tentürü yapılır. Bu tentür ve aşağıdaki tentür posyonlarından günde 3-4defa 15-20damla alınır.

Hastalığın belirtileri (semptom):

1) Romatizmalı ve Gutlu rahatsızlıklar varsa

2) Kas ve sinir ağrıları varsa

3) Dövülmüş gibi ağrı hissetme, ağırlık hissetme ve büyük yorgunluk hissi varsa

4) Göğse sivri bir cisim batması gibi bir ağrı varsa

5) Kaburga kemiğinin iltihaplanması, romatizma ve zona hastalığı

6) Terleme ve uyku sonucu rahatlama olursa

7) Ani zafiyet, baygınlık, dermansızlık gibi haller varsa

Bu gibi durumlarda Düğünçiçeği tentürü kullanılır.

Haberin Devamı

Yan tesirleri: Yan tesiri oldukça çok, dikkat edilmesi gereken bir bitki olup tarife uyulmadan kullanılması halinde kusma, ishal ve baş dönmesi gibi haller görülür.