Dünya ABD suç dünyasına damga vurdu! Öldürülmek için fazla şişman

ABD suç dünyasına damga vurdu! Öldürülmek için fazla şişman

Paylaş
ABD suç dünyasına damga vurdu! Öldürülmek için fazla şişman

ABD suç dünyasına damga vuran isimlerden biri olan 'Şişman Pete', 1991 yılında başına gelen olayla birlikte lakabının hakkını verdi. Mafyanın infaz emrinden inanılmaz bir şekilde sağ kurtulan eski suçlu, ilerleyen zamanlarda ABD mafyasının başına büyük dertler açacaktı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci / Posta.com.tr | 1950 yılında ABD'nin Brooklyn şehrinde dünyaya gelen Peter Chiodo, dönemin mafyasının adeta içinde büyüdü. Chiodo'nun ilk suç kaydı ise 1970 yılında uyuşturucu sebebiyle oldu. 1975 yılına gelindiğinde devletten hırsızlık ve ateşli silah suçlarından 2 sene hapis yattı.

Haberin Devamı

1970'li yılların sonuna geldiğimizde Chiodo, Lucchese suç ailesiyle yakınlaşmıştı. Chiodo burada tüm hayatına damga vuracak ve suç ailesine birlikte en kanlı dönemlerini yaşatacakları 'Gaspipe' lakaplı Anthony Casso ile tanıştı.

'ŞİŞMAN PETE' LAKABINI ALIŞI

1980 yılında Chiodo, çalınmış malları taşıma suçundan 2 yıl daha ceza aldı. Yaklaşık 2 metre boyu ve 180 kilo olan Chiodo, burada 'Şişman Pete' lakabını aldı. Bu isim ABD suç dünyasına damga vuran bir isim haline gelecekti.

1987 yılında Lucchese ailesinde resmen görev almaya başlayan Şişman Pete, bundan 1 yıl sonra ise kendi ekibi ile birlikte kaptan rolüne yükseltildi. Şişman Pete bu süre zarfında, sendika temelli birkaç kazançlı haraç işi yaptı ve bu süreçte zengin bir adam oldu.

Haberin Devamı

Kendisine birçok ev ve eğlence mekanı satın alan Chiodo, bir alabulucu olarak işler yapmaya devam etti. Yıllar sonra kendisine sorulduğunda hakim karşısında kendisinin dürüst bir iş adamı olduğunu söyleyip söylemediği sorulduğunda şu cevabı verdi:

Bunu söyleyebilirdim. Yani ona kesinlikle Lucchese ailesinin kaptanı olduğumu söylemedim.

TÜM AİLENİN HAYATINI DEĞİŞTİRECEK İŞ

1980'lerde, New York City Konut İdaresi tüm şehirdeki konut projelerinde bulunan her pencereyi değiştirmeye karar verdi. Bu karar idareyi, şehrin Mafya aileleri tarafından yağmalanmaya hazır milyonlarca dolarlık bir proje haline getirdi. Mahkeme kayıtlarına göre, Lucchese ailesi bu projeyi devralan ekiplerin başındaydı.

Şişman Pete ise ailenin görünür yüzüydü. Aynı zamanda pencere değişim projesinin de başındaki isimdi. Ancak Chiodo'nun başındaki dertler büyüyordu. Ailenin yeni patronu Vittorio Amuso ve yardımcısı Anthony Casso, önderliğinde ailenin onlarca yıldır süren barış politikası yavaş yavaş ortadan kalkıyordu. 1980'li yılların sonlarında Casso, büyük bir cinayet zinciri başlattı ve kendilerine itaatsizlik eden birçok kişiyi öldürdü ya da öldürttü.

1989 yılında Cenovalı bir ailenin pencere değişim işlerindeki yasa dışı yapıya karşı hükümete tanıklık yapmasının üzerine patronlar Amuso ve Casso, İdare Başkanı John Morrissey'in de bu insanlarla iş birliği yaptığı düşündü. Morrissey'i katletme görevi Chiodo'ya verilmişti. Chiodo da kendisine verilen görevi 17 Eylül 1989 tarihinde yerine getirerek onu katletti.

Haberin Devamı

AİLENİN BAŞINA KUKLA LİDER

1990 yılının başında patronlar Amuso ve Casso, New York'tan kaçarak burada saklanmaya başladı. Casso'nun New York polisi içinde bulunan 2 adamından aldığı bilgiye göre bu cinayet bir şekilde pencere değişme projesine bağlanmış haliyle Lucchese ailesinin patronları da arananlar arasına girmişti. New York'u tehdit ettikten sonra ailenin başına Alphonse D'Arco'yu bırakmışlardı ancak D'Arco, bir figüran olmaktan öteye geçemedi. Kendisinin bir gücü olmayan yeni lider, Casso'nun emirlerini yerine getiriyordu.

1990 yılının Mayıs ayında Chiodo, patronları ile birlikte pencere değişim davasında 14 farklı federal şantajdan suçlandı. Chiodo, ardından başka bir sendikadan bu sefer de yolsuzluk suçlamalarıyla karşılaştı.

Hapise girerse oradan canlı çıkamayacağının farkında olan Chiodo, aynı yılın aralık ayında suçlu bulundu. Amuso ve Casso ile arasındaki ilişkinin de çalkantılı olduğu bilinen Chiodo, bilmeden aile içindeki kaderini tayin etmişti.

Haberin Devamı

EN YAKIN ARKADAŞINDAN İNFAZ EMRİ

Chiodo, aile içinde asla affedilemez olan 'patronun iznini almadan iş yapma' suçunu işlemişti ve bunun üzerine Casso, Chiodo'nun ölüm kararını vermişti. Bu emir ailenin başında figüran olarak bulunan D'Arco'ya gitmişti. D'Arco, Chiodo ve Casso'nun çok yakın olduğunu bildiği için gördüğü emir karşısında şoke oldu.

Başına geleceklerin tamamen farkında olan Chiodo, D'Arco'ya şunları söyledi:

Sen ve ben kesinlikle öldürüleceğiz. Bu adamların başkalarını gammaz olarak göstererek onları öldürme huyları var. Bu hiçbir zaman değişmedi ve değişmeyecek.

1991 yılının 8 Mayıs'ında Casso, eski dostu yeni düşmanı Chiodo'ya karşı hamlesini yaptı. Evinden ayrılmadan önce arabasının motorunu kontrol etmek isteyen Chiodo, garajına giderek arabasının kaputunu açtı. Tam bu sırada nereden geldikleri belli olmayan 2 kişi ortaya çıkarak Chiodo'ya mermi yağdırmaya başladı. Ancak ateş açanlardan biri silahını düşürdü ve Chiodo'ya kendisini vurması için süre vermiş oldu.

Haberin Devamı

12 MERMİ YEDİ AMA...

Yaşanan çatışmada kol, bacak ve vücuduna tam 12 mermi saplanan Chiodo, yere yığıldı. Ayakta kalan tek kişi olan tetikçi ise silahının takılması üzerine Chiodo'nun öldüğünü varsayıp olay yerinden kaçtı.

Aldığı yaralara rağmen Şişman Pete, lakabı gibi şişman olması sebebiyle buradan sağ kurtulmayı başarmıştı. 180 kiloya yakın kilosu ve vücudundaki yağlar sayesinde mermiler hayati organlarına ulaşamamıştı. Chiodo, bir kolunu kaybetse de hayatta kalmıştı ve Lucchese ailesine dair bilgileri polislere anlattı.

Hükümet lehine tanıklık yapan Chiodo'nun verdiği bilgilerle ailenin patronu Amuso ve 18 kişi uzun süre hapis cezası aldı. Chiodo, 2016 yılının Ocak ayında 65 yaşında doğal yollarla hayatını kaybetti.