Dünya ‘Ölüm orucu tarikatı’nın lideri konuştu: Bin kişinin cesedi bulunacak

‘Ölüm orucu tarikatı’nın lideri konuştu: Bin kişinin cesedi bulunacak

Paylaş
‘Ölüm orucu tarikatı’nın lideri konuştu: Bin kişinin cesedi bulunacak

Kenya’nın Malindi kasabasında takipçilerini 'aç kalarak Hz. İsa’ya kavuşacakları' vaadiyle kandırarak ölüm orucu tutmalarına sebep olan Hıristiyan tarikatının lideri Paul Mackenzie Nthenge, polisteki sorgusunda en az bin kişinin cesedinin bulunacağını söyledi.

Malindi’deki Uluslararası Müjde Kilisesi yakınındaki Shakahola Ormanı’nda bulunan ceset sayısı 90’a yükselirken, Kenya medyasına yansıyan haberlerde yüzden fazla kişinin kayıp olduğu ve hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

TERÖRDEN FARKI YOK

Yaşananlara ilişkin ilk kez açıklama yapan Kenya Devlet Başkanı William Ruto, tarikatta insanların başına gelen şeyin terörizmden farksız olduğunu ifade etti.

Ruto, “Teröristler çirkin eylemleri için dini kullanıyorlar. Mackenzie gibi adamlar da aynı şeyi yapıyor. Bu tip adamların, diğer terörist ve suçluların dini yok. Ait oldukları yer hapis, olması gerektikleri yer orası” dedi.

Papaz Nthenge’nin şikâyetler üzerine daha önce de birkaç kez gözaltına alındığı ve serbest bırakıldığı öğrenildi.

KURBANLARIN ÇOĞU ÇOCUK

Polisin arama yaptığı 800 dönümlük Shakahola ormanında 34 tarikat üyesi sağ bulunurken, ormanda ölmek üzere olan başka kişileri de olabileceği belirtiliyor. Polise tarikatla ilgili ihbarda bulunan Haki Africa sivil toplum kuruluşu örgütü yöneticisi Hüseyin Halid, kurbanların yüzde 50 ile 60’nın çocuklardan oluştuğunu söyledi. (Hürriyet)

Haberin Devamı