Dünya Pentagon'un kurduğu UFO departmanı hüsrana uğradı

Pentagon'un kurduğu UFO departmanı hüsrana uğradı

Paylaş
Pentagon'un kurduğu UFO departmanı hüsrana uğradı

Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon, uzaylı vakalarını araştırmak için geçtiğimiz aylarda yeni bir departman kurmuştu. Özel departmana yüzlerce UFO ihbarı gelse de sonuç hüsran oldu.

Pentagon olarak bilinen Amerikan Savunma Bakanlığı, tanımlanamayan uçan cisimler anlamına gelen UFO’lar konusunda çok ihbar alıyor. Nitekim bakanlık, ihbarları izlemek için kurulan yeni bir departmana 5 ayda “birkaç yüz” ihbar geldiğini, ancak şu ana kadar uzaylılara dair kanıt bulunamadığını açıkladı. İstihbaratçılardan ve askeri görevlilerden alınan yüzlerce UFO bilgisinin araştırıldığını bildiren ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ronald Moultrie ve UFO departmanı başkanı Dr. Sean Kirkpatrick, bazı nesnelerin henüz anlamadıkları şekilde uçtuğunu, bazılarının ise uzayda veya su altında olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı


Kirkpatrick, “Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi “ (AARO) denilen yeni departmanın ilginç uçuş dinamikleri gösteren cisimlere yönelik araştırmalarının devam ettiğini de vurguladı. ABD yönetiminin UFO’ların soruşturulmasıyla ilgili ulusal savunma harcamasına dair yasa tasarısı da geçtiğimiz günlerde Kongre’de kabul edildi.

Moultrie, Pentagon’un daha önceki olaylarda uzaylılara dair herhangi bir kanıt bulunup bulunmadığı sorusuna, “Bugüne kadar bir uzaylı ziyareti duymadım, görmedim. Ancak işin başındayız” dedi. 

DÜNYA'DAN GÖNDERİLEN MESAJLAR

Dünya’dan uzaya iletilen teknolojik sinyallerin henüz uzaylıların bulunduğu alana ulaşmamış olabileceği iddia edildi. Bunun nedeni, “Uzayda algılanabilir radyo dalgaları 1930’lardan beri yollanıyor, Arecibo mesajı da 1974’te gönderildi. Ama bunlar, Samanyolu’ndaki 400 milyar yıldızdan sadece 15 binine ulaşabildi” şeklinde açıklandı. Kudüs İbrani Üniversitesi’nden astrofizikçi Amri Wandel, uzaylılardan mesajlara yanıt gelmesinin çok zaman alacağını söyledi.

Haberin Devamı

Wandel, “Dünya’dan gönderilen mesajlara uzaydaki sadece 50 ışık yılı içindeki yıldızların yanıt verecek zamanı olabildi” dedi. Bununla birlikte, “Beacon in the Galaxy” (Galaksideki İşaret Fişeği-BITG) olarak adlandırılan gelişmiş bir uzay notu gönderme planı sürüyor.

UFO ARAŞTIRMA DEPARTMANI

Pentagon’da 5 ay önce kurulan “Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi” (AARO), sadece gökyüzündeki tanımlanamayan nesneleri değil, aynı zamanda su altında, uzayda veya potansiyel olarak bir alandan diğerine hareket etme yeteneğine sahip bir nesneyi izlemekten ve araştırmaktan sorumlu.

AARO, özellikle askeri pilotların, tanımlanamayan uçan nesneleri, damgalanma korkusu nedeniyle bildirmekten çekindiğinin ortaya çıkmasının ardından kuruldu. Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanlığı daha önce son 17 yılda sensör tarafından yakalanan bu tür 144 karşılaşma olduğunu bildirmişti. (Milliyet)

PENTAGON'DAN SIZAN RAPORPENTAGON'DAN SIZAN RAPOR

Pentagon’un İnsan ve Biyolojik Dokular Üzerindeki Anormal Akut ve Subakut Alan Etkileri başlıklı raporu, UFO’ların insanlar üzerindeki etkilerini açıklıyor. Etkilerin arasında en tuhaf olanı ise ‘açıklanamayan hamilelik’.
Pentagon'un raporunda bir kadının UFO ile temas sonrasında hamile kaldığını iddia etmesi de yer alıyor.
The Sun tarafından Pentagon’dan talep edilen raporlarda, bir uzaylıyla karşılaşılırsa yaşayabileceğiniz etkiler konusunda bir liste yer alıyor. Bunlara göre zihin okuyabilir, başka bölgeye ışınlanabilir veya hamile kalabilirsiniz.

Haberin Devamı