Dünya Timsahlara yem edilen çift cinayetinde terör izi

Timsahlara yem edilen çift cinayetinde terör izi

Paylaş
Timsahlara yem edilen çift cinayetinde terör izi

Güney Afrika’da yaşayan 74 yaşındaki Rod Saunders ve 63 yaşındaki eşi Rachel, BBC’nin programına röportaj verdikten saatler sonra korkunç bir cinayete kurban gitti. Polisin olayla ilgili tutukladığı kişilerin DEAŞ üyesi olduklarına dair şüpheli bilgilere rastlandı.

Güney Afrika'da nadir bulunan tohumlar için araştırma yapan İngiliz botanikçi çift Rachel (63) ile Rod Saunders'ın (74) dövülerek öldürüldükten sonra timsahlara yem edildiği belirlendi. Dedektiflerin bulgularına göre 2018'de kaybolan çiftin cesetleri uyku tulumlarına konulup timsahlarla dolu nehre atıldı. Polis olayla ilgili dört kişiyi tutukladı. Bunlardan üçünün telefonunda terör örgütü DEAŞ üyesi olduklarına dair şüpheli bilgilere rastlandı.

Haberin Devamı

'AV' DİYE BAHSETMİŞLER

Çiftin öldürüldüğü gün de ormandaki bir yaşlı çiftten 'av' ve 'hedef' kelimelerinin geçtiği imalı mesajlar ile bahsedildiği belirlendi. Cinayetin aydınlatılmasında bir ihbar rol oynadı. Şüpheliler Sayefundeen Aslam Del Vecchio (39) ile eşi Bibi Fatima Patel'in (28) kiracıları Mussa Ahmed Jackson'dan (35) ikinci el bir telefon alan kişi, bu telefonun öldürülen çifte ait olduğunu anladı. Polise giderek telefonu teslim edince şüpheliler yakalandı.

DÖVDÜLER, ÖLDÜRDÜLER, TİMSAHLARA ATTILAR

Kaçırılan çiftin ölene kadar dövüldükten sonra cesetlerinin uyku tulumuna konularak nehirdeki timsahlara atıldığına inanılıyor.

Nehirdeki timsahlar tarafından parçalanan cesetler, günler sonra balıkçılarına ağına takılınca bulundu. Çift, 2018 yılında BBC’nin belgesel programı için Cape Town’daki evlerini terk etti. Gardeners’ World adlı belgesel için sunucu Nick Bailey ile röportaj yaptıklarında Drakensberg Dağı’nda Gladioli çiçeği tohumları arıyorlardı.

Haberin Devamı

BALIKÇILAR BULDU

Çiftin balıkçılar tarafından bulunan cesetleri tanınmaz halde olduğu için DNA testi sonucunda kimlikleri belli oldu. 

Güney Afrika doğumlu Rachel, İngiliz doğumlu Rod ile evlendikten sonra uzmanlık alanları hakkında ders vererek dünyayı dolaştı. 1995 yılında tohum şirketi kuran online satış yaparak geçimlerini sağlıyordu.