Dünya Ukraynalı kadın bilmeden Banksy ile konuştu

Ukraynalı kadın bilmeden Banksy ile konuştu

Paylaş
Ukraynalı kadın bilmeden Banksy ile konuştu

Eserleri milyon dolarlara satılan İngiliz sokak sanatçısı Banksy, Ukrayna'daki savaşın ardından bölgeye gidip bazı yapılara resim çizmişti. Ukraynalı bir anne ve kızının bu esnada Banksy olduğunu bilmeden sokak sanatçısıyla konuştuğu ortaya çıktı.

Posta.com.tr | Mirror'a konuşan Yula Patoku adlı anne, Putin'e benzeyen siyah kuşaklı bir adamı yere seren çocuğun resminin duvara yapıldığı an orada bulunduğunu açıkladı. Ancak bu sırada resmi çizen kişinin dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy olduğundan habersizdi.

Haberin Devamı

Yula Patoku, "Kim olduğunu bilmeden o çizim yaparken Banksy ile konuştum. O da kızımla konuştu ve kızım eserden hoşlandığını söyledi. Kızım Banksy'e çizimin bir çocuğun canavar saldırısına uğrayan babasını kurtardığını düşündürdüğünü söyledi. Tıpkı Ukrayna'nın Rusya gibi kötü bir şeyden dünyayı kurtarması gibi" dedi.

Ukrayna'da 7 eser yaptığı belirtilen Banksy'nin söz konusu eser, Kiev'de Rus füzeleriyle yıkılan bir binada yer alıyor. Gizemli sanatçının eseri ekim ayında yaptığına inanılıyor.

Patoku, sanat eserinin Ukrayna'ya giren Rus işgalcileri sembolize ettiğini söyleyerek "Resim elbette Ukrayna'nın Rusya'yı yendiğini gösteriyor ancak bir çocuğun gözünden çok daha farklı anlamı var. Diğerleri genç Ukrayna'nın kötü yaşlı Rusya'yı alt ettiğini görüyor" dedi.

Haberin Devamı

Yerel yetkililer Banksy'nin eserlerini plastik bariyerlerle korumaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde Banksy'nin eseri Ukrayna'daki pullara basıldı. Ukrayna’da hazırlanan pulların üzerinde Rus lidere hitaben kısaltılmış bir küfür içeren bir ibare de yer alıyor.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yeni çıkan pulları almak isteyenlerin postane önlerinde sıra oluştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in judo sevgisi biliniyor. Putin’in judoda siyah kuşağı bulunuyor.