Dünya Yaşlı kadını 'sebepsiz' katletti! İdam mahkumu ağlamaktan son sözlerini söyleyemedi

Yaşlı kadını 'sebepsiz' katletti! İdam mahkumu ağlamaktan son sözlerini söyleyemedi

Paylaş
Yaşlı kadını 'sebepsiz' katletti! İdam mahkumu ağlamaktan son sözlerini söyleyemedi

2000 yılında ABD’de 79 yaşındaki bir kadını zorla kaçırdıktan sonra onu öldüren katil, 22 yıl beklediği idam tarihinin gelmesiyle birlikte son nefesini verdi. Ortada hiçbir sebep yokken bu cinayeti işlediğini söyleyen katil, son sözleri sorulduğunda ağlamaktan adeta konuşamadı.

Derleyen: Ömer Faruk Ekinci | ABD’nin Utah eyaletinde yaşayan 79 yaşındaki Bertie Lee Cunningham, 2000 yılının 4 Ekim günü her zaman yaptığı gibi alışverişe gitmek üzere evinden çıktı.

Haberin Devamı

Evdeki aile bireyleri bu duruma alışkındı ancak saatler ilerledikçe Cunningham’ın kaybolduğuna dair endişe artmaya başladı.

“O 80 YAŞINDA BİR GENÇTİ”

Saatler akşam 20’yi gösterdiğinde Cunningham’ın kardeşi Evelyn Shelton, ablasının kayıp olduğunu bildirerek, “Onun kendi isteğiyle gidip gitmediğini sorguladılar ama Bert hiç öyle biri değil. Çok zeki ve aktiftir. Oldukça da sosyaldir. O 80 yaşında bir gençti” ifadelerini kullandı.

Yaşlı kadın, o gün evden çıktıktan sonra alışveriş merkezine giderek ihtiyacı olan eşyaları aldı ve dönüş yoluna geçti. Yola çıktıktan kısa süre sonra 25 yaşındaki Jedidiah Murphy ile karşılaşan Cunningham, genç adamın kendisini silah zoruyla arabaya bindirmesine göz yummak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

TRAVMALARLA DOLU HAYATIN SONUNDA…

Murphy ise Teksas eyaletinde doğup büyüyen ve alkolik babanın anneyi ölümüne dövdüğü ve 40 yaşında alkol yüzünden hayatını kaybettiği bir ailenin çocuğuydu. Daha sonra yanına gittiği anneannesi kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Murphy’nin dedesi ise eşi hayatını kaybettikten sonra yaşamaktan pes etti.

Tüm bu dramın ardından Murphy ve kardeşleri Dallas şehrinde bulunan bir yetimhaneye gönderildi. Bu, kardeşlerde bulunan sevgi ve aileye dair her detayın tamamen yok olmasına sebep olacaktı.

Murphy ve küçük kardeşi, evlatlık olarak Doğu Teksas’a bir ailenin gitti. 5 yıl süren kabus gibi sürenin sonunda iki kardeş, istismar edildiklerinden dolayı tekrar yetimhaneye alındı. Bu şekilde bir ailenin yanına daha evlatlık olarak verilen Murphy, yaşadığı travmalarla birlikte 18 yaşına gelmeyi başardı.

Murphy, reşit olduktan sonra aynı babası gibi çözümü alkolde aramaya başladı. Kısa süre sonra ise alkol ve uyuşturucuya para yetiştirmek için hırsızlık ve gaspa yöneldi. O gece Murphy’nin gözüne kestirdiği hedef ise Cunningham’dı.

KREDİ KARTLARIYLA ALIŞVERİŞ YAPTI

İkili yaklaşık 30 dakika boyunca otomobil ile gittikten sonra Murphy, yaşlı kadını kafasından vurdu. Cunningham’ın cansız bedenini yol üzerinde bir çukura attıktan sonra yaşlı kadının kredi kartlarını alan Murphy, bu kartlarla alkol ve sigara satın aldı.

Haberin Devamı

Kredi kartlarının takibi sonucu yakalanan Murphy, yaptıklarını itiraf ederek polisleri yaşlı kadının cesedine yönlendirdi. Cunningham’ın öldürüldüğünü öğrenen aile fertleri ve yakınları ise onun adına bir mesaj yayınlayarak onun nazik, sevgi dolu bir insan olduğundan bahsetti.

2001 yılının ocak ayında mahkeme karşısına çıkarılan Murphy’ye idam cezası verildi. Cunningham’ın kardeşi Shelton yaptığı açıklamada, “Bu cinayeti zevk almak için işlememiş ama Murphy bir daha asla asla gün yüzü göremeyecek” şeklinde konuştu.

“HİÇBİR SEBEP YOKKEN YAPTIM”

İşlediği cinayeti hiçbir zaman reddetmeyen Murphy ise o gün kafasının yerinde olmadığını ve evden çıktığı esnada gözlerinin bir kararıp bir açıldığını söyleyerek yaşlı kadını ortada hiçbir sebep yokken kaçırdığını belirtti.

Yaklaşık 20 yıldır Murphy’nin idam cezasını geri çekme amacıyla sayısız girişimde bulunuldu ancak karar hiçbir türlü bozulamadı.

22 yıldır hücresinde öldürüleceği günü bekleyen ve günümüzde 48 yaşına gelen Murphy, 10 Ekim 2023’te idam edildi.

Haberin Devamı

AĞLAMAKTAN SON SÖZLERİNİ SÖYLEYEMEDİ

İdam edileceği güne erkenden uyanarak başlayan Murphy’nin tüm gün ağladığı ve dualar ettiği belirtilirken akşam saat 9 civarında kaldığı hücreden çıkarılarak son nefesini vereceği odaya doğru yürümeye başladı.

İdamı izleyenler arasında Murphy’nin bir arkadaşı ve öldürdüğü Cunningham’ın aile dostu bulunuyordu.

Son sözleri sorulan Murphy, ağlarken konuşmakta zorlanırken şu ifadeleri kullandı:

Mağdurun ailesinden tüm bunlardan dolayı içtenlikle özür diliyorum. Umarım bu mümkünse konuyu kapatmanıza yardımcı olur. Beni eve götürün, artık hazırım gardiyan.

Murphy’nin vücuduna enjekte edilen ölümcül karışım saat 21.50’de etkisini göstermeye başladı. Yanakları önce kırmızıya dönen Murphy’nin nefes alışverişi yavaşlamaya başladı.

Saat 22.13 civarında odaya giren doktor, Murphy’nin gözlüklerini çıkardı ve onu sarsıp gözlerine ışık tuttu. Ardından Murphy’nin nabzını kontrol eden doktor, 22.15’i ölüm saati olarak ilan etti. Saniyeler sonra ise Murphy’nin üzeri beyaz örtüyle kapatıldı.