Ekonomi Edirne kafası

Edirne kafası

Paylaş
Edirne kafası

Edirne'yi daha önce çok kez dinlemiş, 'git' diye tavsiyeler almıştım. Ama ilk görüşte bu kadar etkileneceğimi tahmin edemedim!

MÜGE DAĞISTANLI


En çok da caddelerde, sokaklarda gezerken insanların huzurlu, mutlu hali dikkatimi çekti. Sonunda dayanamayıp bir gence sordum: “Nasıl oluyor da bu kadar mutlusunuz, bir anlat." Formülü şöyle verdi:

"Meriç, Arda, Tunca nehirleri üzerindeyiz. Su bizi sakin, keyifli yapıyor. Selimiye Camii'nde bulacağınız huzur başka nerede var? 5 padişaha ev sahipliği yapmış burası. 8 bin 300 yıllık tarih var. Her yer açıkhava müzesi gibi. Burada eğlence, müzik, dans, festival de bitmez. Kent ucuz. Yemeklerimiz de cabası. Daha ne olsun?"


DETOKS KAMPI


Edirne klasik tatil anlayışının ötesinde bir şeyler sunuyor size. İstanbul'da trafik, iş, stres, koşturma içinde yorulmuştuk. Ruhumuza iyi gelen bir şeylere ihtiyacımız vardı. Aradığımızı tam kestiremiyor, 'tatil, yemek, uzak rotalar' deyip duruyorduk. Birden hepsini bu topraklarda bulduk. D ünyanın öteki ucundaki detoks kamplarına gitmiş gibi olduk. Gezinin sonunda Edirneli gencin anlattığı kafadaydım.

Bu aralar İstanbul'da o ruh haliyle dolaşıyorum. Rezervim bitince arabaya atlayıp tekrar Edirne'ye kaçacağım.





Haberin Devamı