Eğitim - Kariyer İdealizm akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? İdealizm akımı eserleri nelerdir?

İdealizm akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? İdealizm akımı eserleri nelerdir?

Paylaş
İdealizm akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? İdealizm akımı eserleri nelerdir?

Genel çerçevede mutlak gerçekçiliğin fizikten çok ruhani olduğunu öne süren ve savunan akım idealizm olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda antik döneme kadar ulaşmış ve Felsefe yönden de önemli yer taşıyan bir akım türüdür. İdealizm akımı nedir, temsilcileri kimlerdir? İdealizm akımı eserleri nelerdir? İdealizm akımı hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Materyal yapının ötesinde gerçekçiliği arayan akım idealizm şekilde ifade edilmektedir. Bu sebepten dolayı Materyalizm ve natüralizm akımlarının karşıtı olarak da öne çıkar. Antik dönemden günümüze ulaşmış pek çok farklı felsefi düşünür ya da sanatçı temsilcileri olduğunu söylemek gerekir. Ayrıca bu temsilciler günümüze kadar gelen önemli eserler bırakmıştır. Günümüzde de hala savunan ve önemli bir yere sahip olan sanat akımları arasında geldiğini eklemek gerekir.

Haberin Devamı

İDEALİZM AKIMI NEDİR?

Gerçekçiliğin özünü maddesel dünyada değil bunun ötesinde maddesel olmayan varlıkta arayan akım idealizm akımı olarak bilinmektedir. Ayrıca mutlak gerçekçiliğin fizikten öte olduğunu ve Ruhani yerde bulunduğunu savunan bir akım türüdür. İdealizm sonrası ortaya çıkmış Materyalizm ve natüralizmin akımlarının karşıtı olarak da değerlendirilebilir.

Maddeyi düşüncenin bir görünüş biçimi olarak da ele alan ve bunu savunan akım olduğunu da yine söylemek mümkün.

Yani gerçekçiliği gördüğümüz dünya üzerinden değil bunun ötesinde ruhani yerde arayan Bir akım türü olduğunu söylemek gerekir. Geçmişten günümüze aynı zamanda önemli Tartışmalara yol açmış büyük akımlar içerisinde bulunmaktadır.

Haberin Devamı

 İDEALİZM AKIMI TEMSİLCİLERİ KİMLERDİR?

İdealizmin temelini oluşturmaları aynı zamanda pek çok eser bırakmış önemli akım temsilcileri bulunmaktadır. Bunlar daha çok felsefi düşünür olarak öne çıkar ve aynı zamanda antik dönemden günümüze kadar ulaşmıştır. Daha çok Antik Yunan döneminden gelmiş olan önemli isimler olduğunu söylemek gerekir.

  • Platon
  • Berkeley
  • Fichte
  • Schelling
  • Hegel

Bu ve benzeri pek çok önemli filozof ismin önemli konu temsilcileri olduğunu eklemek gerekir. Daha sonra Avrupa merkezli olarak değerlendirilen idealizm dünyanın birçok farklı yerine ulaşmıştır. Böylece hem resim hem de roman ve benzeri edebi akımların dışında pek çok alanda gelişme göstermiş bir akım türü olduğunu söylemek gerekir. 

İDEALİZM AKIMI ESERLERİ NEDİR?

Bilinç ve düşünceyi öncelik vermek suretiyle gerçekçiliği anlamaya çalışan akım türü idealizm olarak ön plana çıkmaktadır.

Bu durumda gerçekçiliği Ruhani açıdan daha fazla arayan bir yapıya sahip olduğunu söylemek gerekir. Özellikle birçok değişik makale üzerinden önemli eserlerin günümüzde idealizmin etkilerini gösterdiğini eklemek mümkündür.

Bu bağlamda Platon, Aristoteles, Hegel ve daha pek çok önemli ismin değişik eserleri ön plana çıkmaktadır. Tabii bu durum daha çok bir görüş ve felsefi olarak ele alındığı için, makale tarzında eserleri bulunduğunu söylemek mümkün. Günümüzde ise bu akım hala geçerli olarak pek çok kişinin etkisi altında olduğu bir yapı olarak öne çıkar.

Haberin Devamı