Ekonomi 1.5 milyon liralık desteğin ayrıntıları netleşti İşte merak edilen detaylar

1.5 milyon liralık desteğin ayrıntıları netleşti İşte merak edilen detaylar

Paylaş
1.5 milyon liralık desteğin ayrıntıları netleşti İşte merak edilen detaylar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda Yarısı Bizden Kampanyası'nda kentsel dönüşüm için 1.5 milyon lira destek verileceğini açıkladı. İşte bu desteğin merak edilen ayrıntıları...

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Yüzyılın Dönüşümü İstanbul Programı'nda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İstanbul'da kentsel dönüşüm seferberliğinin başlatıldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarısı Bizden" kampanyası ile megakentte 350 bin konutun dönüştürüleceğini söyledi. Hane başı 1,5 milyon lira destek verileceğini belirten Erdoğan, "Bunun 100 bin lirası kira desteği olmak üzere 800 bin lirası hibe, 700 bin lirası çok uygun şartlarda kredi şeklinde verilecektir. Kredilerin ödenmesi evler tamamlandıktan sonra başlayacak ve ilk yılı faizsiz olarak tahsil edilecektir. Kalan yıllarda kredi maliyet oranı TÜFE'nin yarısı kadar olacak." dedi.

Bu müjdenin ardından Yarısı Bizden Kampanyası'nda 1.5 milyon liralık desteğin ayrıntıları belli oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Haberin Devamı

"Yarısı Bizden" kampanyası ile İstanbul'da her bir bağımsız bölümün dönüşümü için;

✔ 700 bin lira hibe
✔ 700 bin lira kredi
✔ 100 bin lira da tahliye desteği olmak üzere
Toplam 1,5 milyon lira destek sağlayacağız.