Ekonomi 20 bin doğa gönüllüsü çocuğa destek

20 bin doğa gönüllüsü çocuğa destek

Paylaş
20 bin doğa gönüllüsü çocuğa destek

QNB Finansbank, WWF Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle 2017’den bu yana yürüttüğü Doğa Öncüleri Gençlik Programı’nın destekçisi oldu. // Hülya Çaylak - Posta

Bugüne kadar toplam 1000 okul ve 10 bin öğrenciye ulaşılan proje kapsamında 2023’te 10 yeni ilde 1000 okul ve 10 bin öğrenci daha programa dahil edildi. Doğa Öncüleri Gençlik Programına dahil olan öğrenciler, uzmanlar ve öğretmenler mentörlüğünde ‘Yaban Hayatı Korucuları’, ‘Su Melekleri’, ‘Plastik Avcıları’, ‘Gıda Savaşçıları’ ve ‘Karbon Tutucuları’ başlıkları altında yenilikçi ve dönüştürücü projeler üretiyor.

Haberin Devamı

GELECEĞİ İNŞA EDECEKLER

Hatay Defne Yeşilpınar Ortaokulu’ndaki toplantıda konuşan QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan, sürdürülebilir bir dünyayı çocukların kuracağının altını çizerek, “Bugünün çocukları geleceğin dünyasını inşa edecek. Bizim en önemli görevimiz onlara destek olmak” dedi. Tan, “İklim krizi, pandemi ve hergün katlanarak büyüyen çevre sorunları tüm ülkelere, kurumlara ve kişilere büyük sorumluluklar yüklüyor. Bizler de elimizden geleni yapmakla sorumluyuz. Programa, Türkiye’de isteyen her okul dahil olabiliyor. Çocuklar projede aktif rol alarak kendi öğrenim süreçlerini destekleyebiliyor” diye ekledi.

HEDEF YÜZDE 50’YE ULAŞMAK

WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli ise gençlerin kendi çevrelerini ve toplumu değiştirebilecekleri doğa koruma projelerini hayata geçirecekleri bir çerçeve sunan programa katılanların uyguladıkları projelerle içlerindeki gücü keşfettiklerini belirtti. Programla ortaokulların yüzde 10’una ulaşıldığını belirten Pasinli, “2025’e kadar hedefimiz yüzde 50’ye ulaşmak. Gençlerimizde gezegenimize ve geleceğimize sahip çıkacak, olağanüstü bir değişimi gerçekleştirme gücü var. Programın asıl amacı da bu: doğa koruma bilinci gelişmiş, sorunları çözebileceğine dair içindeki gücü bulan yeni nesiller yetiştirmek” dedi.

Haberin Devamı

REHBERLİK SAĞLANIYOR

Program çerçevesinde Erzincan, Gaziantep, Hatay, Kastamonu, Mersin, Nevşehir, Rize, Tekirdağ, İstanbul ve İzmir’den seçilen 11 öğretmen, İstanbul’da düzenlenen 30 saatlik eğitici eğitimini tamamladı. Millî Eğitim Bakanlığı’nca görevlendirilen ortaokul öğretmenlerine Sürdürülebilir gıda ve gıda atıkları, tatlı su ve denizler, biyoçeşitlilik, yaban hayatı ve doğa, plastikler ve iklim ve enerji başlıklarında eğitim verildi ve uygulamalı atölyeler gerçekleştirildi. Proje uygulayan tüm katılımcılara sertifika veriliyor. Proje süreci boyunca, WWF-Türkiye personeli kulüp öğretmenlerine mentörlük ve rehberlik sağlıyor.