Ekonomi 20 bin öğretmen ataması yapılacak

20 bin öğretmen ataması yapılacak

Paylaş
20 bin öğretmen ataması yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığınca, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımları açıklandı.

Buna göre; sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular ve sözlü sınav merkezi tercihleri 20-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 10 Haziran’da ilan edilecek, adayların gireceği sözlü sınavlar ise 1 Temmuz tarihinden itibaren başlayacak.

Haberin Devamı

MÜLAKAT YÜZDE 50 ETKİLİ

Öğretmenlik için 87 alandan en fazla kontenjan ayrılan beş branş ise şöyle: Sınıf öğretmenliği 3 bin 263, Özel eğitim 2 bin 499, Rehberlik 1.597, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1.594, İngilizce 968. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin öğretmen atamalarıyla ilgili basın mensuplarına açıklama yaptı. Mülakatın atamaya etkisine değinen Tekin, “Bu atamalarda KPSS puanı yüzde 50, mülakat puanı yüzde 50 etkili olacak” dedi.

MÜFREDAT İÇİN 63 BİN 108 GÖRÜŞ

Bakan Tekin, geçen hafta açıklanan yeni müfredat taslağı ile ilgili de açıklamada bulundu. Tekin, şunları söyledi: “Yeni programımızı askıya çıkarmıştık, bir haftalık süre vermiştik. Devamında da bu konuda bize katkı, destek, öneri, teklif sunacak arkadaşlara açığız. Süreyi uzatabiliriz. Cuma günü süreç dolmasına rağmen yoğun bir öneri talebi geldiği için uzatmıştık. Bu hafta sonu, cuma günü mesai saati bitimine kadar bu konudaki ekranımızı açık tutacağız. 26 Nisan’dan itibaren programlarımız 1 milyon 542 bin defa indirilmiş. Ayrıca 63 bin 108 görüş bize ulaştırılmış. Çok büyük bir katılımın olduğunu söylemek lazım.”

Haberin Devamı