Ekonomi 3.5 milyar lira yatırımla Sakarya'ya konsept proje

3.5 milyar lira yatırımla Sakarya'ya konsept proje

Paylaş
3.5 milyar lira yatırımla Sakarya'ya konsept proje

Konut sektörü, 2023 yılından itibaren durgun bir dönemden geçse de yatırımlar devam ediyor. Son dönemde özellikle İstanbul piyasasında yeni projeler azalırken, İstanbul’dan ve çevre bölgelerden göç alan şehirlerde farklı bir tablo var. İstanbul’a yakınlığı, iklimi, sanayi ve ticaretiyle tercih edilen illerden biri olan Sakarya, yeni projelerin yükseldiği şehirlerden biri olurken, bu bölgelerde talebin İstanbul’a göre daha canlı olduğu belirtiliyor.

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde Haldız İnşaat ve Halk GYO, 3.5 milyar TL yatırım değeriyle bölgenin en büyük konut projelerinden biri olan Paye Sakarya’yı hayata geçiriyor. Projenin bölge yatırımcısının yanı sıra İstanbul, Kocaeli ve Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları tarafından tercih edildiğini söyleyen Halk GYO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Bekin, projenin oturum amacıyla tercih edildiğini, bölgenin İstanbul piyasası kadar durgun olmadığını söyledi. Bekin, sektörü güçlendirerek, tüketici ihtiyaçlarına uygun erişilebilir projeler geliştirmenin önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

426 KONUT VAR

Haldız İnşaat Genel Müdürü Selim Kardil de Paye Sakarya’nın yatay mimarisi, geniş teras ve peyzaj alanları, sosyal donatılar ve farklı konseptteki ticari üniteleriyle Sakarya’da gerçekleştirilen en büyük projelerden biri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yaklaşık 60 dönümlük arsa alanı üzerinde Paye Sakarya, 23 blokta 426 konut ve 34 adet cadde mağazasından oluşuyor. Projede, 115 ile 288 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 konut tipleri bulunuyor. Projeyi 2025 yıl sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Projede bölgenin iklimine uygun süs bitkileri ve ağaçlarla 25 bin metrekare peyzaj alanı da oluşturduk.”

60 AY VADE FARKSIZ

Halk GYO’nun arsası üzerinde hasılat paylaşımı modeli ile hayata geçen projede inşaat ve satışlar devam ediyor. Projenin şu ana kadar yüzde 25’i satılmış durumda. Daire fiyatlarının 5 milyon liradan başladığı projede metrekare fiyatı ortalama 30 bin lira. Projede şu anda 60 aya kadar vade farksız ödeme planı sunuluyor. Bu kapsamda yüzde 25 peşinat alınıyor.

Haberin Devamı

ÇİMENTO KOLONLARLA ZEMİN GÜÇLENDİRİLDİ

Deprem farkındalığıyla, tüm projelerinde yapı güvenliği ve sürdürülebilirliği ön planda tutarak hareket etiklerini belirten Kardil, Paye Sakarya’da hem zemin hem üst yapı inşaatlarında Kocaeli Üniversitesi işbirliğiyle zemin iyileştime proje ve inşaatını tamamladıklarını ifade etti. Kardil, zeminde 8 bin 500 adet çimento kolon uygulaması yaptıklarını, böylece zeminin taşıma gücünü artırdıklarını söyledi.