Ekonomi 5 yılda 24.5 Milyon TL'lik katma değer

5 yılda 24.5 Milyon TL'lik katma değer

Paylaş
5 yılda 24.5 Milyon TL'lik katma değer

Kale Grubu’nun sosyal girişimcilere destek olmak amacıyla hayata geçirdiği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı, 24.5 milyon TL’lik katma değer yarattı./ Hülya Çaylak - Posta

Kale Grubu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Zeynep Bodur Okyay, ekosistemin sürdürülebilir büyümesine yatırım yaptıklarını belirterek, “Geçen 5 yılda, sosyal girişimcilerin bilinirliklerini artırıp, işbirliği fırsatları yarattık” dedi.

Haberin Devamı

SAYI HIZLA ARTMALI

Ödül programının Türkiye sosyal girişimcilik ekosisteminin en önemli topluluğu haline geldiğini dile getiren Zeynep Bodur Okyay, ülkedeki sosyal girişimcilerin sayısının artması gerektiğini belirterek, “İbrahim Bodur’un oluşturduğu özgün kalkınma modelinden aldığımız ilhamla sosyal fayda üreten ve ülke ekonomisine katkıda bulunan bir şirket olarak, yolumuzun sosyal girişimcilerle kesiştiğini gördük. Bu girişimlerin büyümesi için desteklenmesine katkı sunmayı amaçladık. Bu yıl altıncısını gerçekleştirdiğimiz programla sosyal etki bırakabildiğimiz için de mutluyuz” diye konuştu.

LİSELİLER HEDEFTE

Kale Grubu, bu yıl içinde eğitime başlayan Dünyasına İyi Bakanlar Akademisi ile Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencisi gençleri, sosyal girişimcilik dünyasıyla tanıştırmak için önemli bir adım da attı. Zeynep Bodur Okyay, yeni projelerinin liselere yönelik olacağını belirterek, “Kale Seramik Vakfımız ile AB Erasmus+(Plus) programı altında, yıl boyunca Büyükçekmece’de 50 öğretmene verilecek eğitimler aracılığıyla 2 bin lise öğrencisinin erken yaşta sosyal girişimcilik kavramıyla tanışmasına öncülük edeceğiz. Önümüzdeki yılın konsantrasyon alanlarından birisi de liseler olacak” dedi.

Haberin Devamı

ÖDÜL ALAN GİRİŞİMLER

Kale Grubu’nun kurucusu İbrahim Bodur’un değerlerini yaşatmayı amaçlayan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı’nın kazananları önceki gün açıklandı. Dört kategoride 300’e yakın başvurunun değerlendirildiği sürecin sonunda; Erken Aşama kategorisinde iklim krizi alanında çalışan ‘Esmiyor’; İleri Aşama kategorisinde kadınların teknoloji alanında potansiyelini açığa çıkarmayı hedefleyen ‘Up School’; İşbirliği kategorisinde kadın gücüyle döngüsel ekonomi yaratmayı amaçlayan ‘This Mana&Yargıcı’; Gençlik kategorisinde ise sürdürülebilir çevre teknolojileri geliştiren ‘Biriktir’ adlı girişimler ödül aldı.