Ekonomi Çin, Afyonkarahisar'a odaklandı

Çin, Afyonkarahisar'a odaklandı

Paylaş
Çin, Afyonkarahisar'a odaklandı

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Gong, Çinli yatırımcıların, Türkiye'ye ve Afyonkarahisar'a yatırım yapmaları için çalışıyoruz" dedi

Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Xiaosheng Gong, Çinli yatırımcıların, Türkiye’ye ve Afyonkarahisar’a yatırım yapmaları için çalıştıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Gong, Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) tarafından Afyonkarahisar’daki bir otelde düzenlenen toplantıda, Başbakan Erdoğan’ın, 300 işadamıyla ziyaret ettiği Çin Halk Cumhuriyeti’nde, birçok anlaşma imzaladığını kaydetti.

İki toplum arasında çok fazla ortak yön ve menfaat olduğuna dikkati çeken Gong, şöyle konuştu:

"Her iki ülkenin de geleceği parlak. Ziyarette ulaştırma, enerji ve ekonomi gibi önemli alanlarda fikir birliğine varıldı. Afyonkarahisar, Türkiye’de mermer ve madencilik açısından çok önemli yere sahip. Ayrıca Afyonkarahisar’ın zengin termal kaynakları var. Tarım olarak da çok önemli bir bölgede bulunuyor. Çinli yatırımcıların, Türkiye’ye ve Afyonkarahisar’a yatırım yapmaları için çalışıyoruz. Çin’deki madencilikle uğraşan şirketlere Afyonkarahisar’ı tavsiye edeceğim. Çin Halk Cumhuriyeti ile Türkiye’nin madencilik ve tarım konularında işbirliği var. Çin’de bir firma Türkiye’de hazır gıda, dondurulmuş gıda üssü kurmak istiyor."

Haberin Devamı

Vali İrfan Balkanlıoğlu da Büyükelçi Gong’u Afyonkarahisar’da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Çin’in çok önemli bir ülke olduğunu anlatan Balkanlıoğlu, "Çin ile ticari ilişkilerimizin daha da geliştirilmesi gerekiyor. Çinli turistleri Türkiye’ye çekmek gerekiyor. Çin, artık çok fazla işadamına sahip bir ülke" diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ürün, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, TOSYÖV Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Beşer ve davetliler de katıldı.