Ekonomi Emekli önce intibak istiyor

Emekli önce intibak istiyor

Paylaş
Emekli önce intibak istiyor

Seçimlere az bir süre kala siyasi partilerin gündeme getirdikleri vaatler emekliler tarafından olumlu karşılandı. Ancak emekliler öncelikle mahkemelere dahi taşıdıkları ve maaşlar arasındaki uçurumu artıran intibak konusunda yasal düzenleme yapılmasını istiyor

355 liraya kadar fark

Haberin Devamı

Seçimlere girerken siyasi partilerin vaatleri 11 milyon emekliyi sevindirse de önce yargı sürecinde olan intibak konusunun çözülmesi bekleniyor. 2000’den sonrakilere intibak zammı verilmediğinden maaşlar arasındaki adaletsizlik her geçen gün giderek artıyor. Bu yaklaşık 9 milyon emekliyi rahatsız ediyor. İntibakla ilgili açılan davalardan birisi bu hafta sonuçlanacak. Olumlu karar 50-355 lira arasındaki zammın kapısını açacak.

İki maaş ikramiye heyecanı

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarının bulunduğunu belirterek, 7 Haziran seçimi öncesi siyasi partilerin emeklilere dair vaatlerinden memnun olduklarını ifade etti. Ergün, CHP’nin seçim bildirgesinde emeklilere dini bayramlarda iki maaş ikramiye verme vaadinin gerçekleşmesi halinde emeklilere rahat nefes aldıracağını vurguladı.

Haberin Devamı

Yıllardır düşük alıyorlar

Kaynak tartışmaları olsa da emeklilerin sorunlarının gündemde olması olumlu karşılanıyor. Emeklilerin 1300 liralık açlık sınırının altında maaş aldıklarına dikkat çeken Ergün şöyle konuştu: “Yıllardır düşük gelirleriyle bir yaşam standardını tutturmaya çalışan emekliler, açlık sınırının bile altında kalan gelirleriyle geçinmekte zorlanıyor. Bayram ikramiyeleri böyle bir ortamda emeklilerimize az da olsa bir nefes alma imkanı sunacaktır.”

'Sadece seçimde hatırlanmak çok üzücü'

Emeklilerle ilgili düzenlemelerin Meclis’te oybirliğiyle yasal güvenceye kavuşturulmasını isteyen Ergün, “Emeklimizi gerçek anlamda rahatlatacak kalıcı çözüm ise yıllardır her fırsatta dile getirdiğimiz ve halen hukuki süreçlerini işlettiğimiz intibak davamızdır. Emekli öncelikle bunun çözülmesini tüm siyasi partilerden bekliyor. Emekliler için atılan adımlar ve vaatler mutluluk verici ama seçimden seçime hatırlanmak da bir o kadar üzücü” dedi.

Posta