Ekonomi Fenerbahçe borsada bir çıktı, bir indi!

Fenerbahçe borsada bir çıktı, bir indi!

Paylaş
Fenerbahçe borsada bir çıktı, bir indi!

Birinci seansın son dakikalarında gelen Aziz Yıldırım ve diğer tutuklu sanıkların tahliye kararı, Fenerbahçe hisselerine yüksek prim yaptırdı. Ancak seansın ikinci kısmında hapis kararlarının baskısı hissedildi ve hisse fiyatları hızla düştü

YASEMİN KAPTANBAŞ / POSTA İNTERNET

Haberin Devamı

"Futbolda şike" davasına bakan özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını, seansın bitimine 15 dakika kala açıklanması ve ilk olarak Aziz Yıldırım'ın tahliye kararının duyurulması, Fenerbahçe hisselerine hızlı bir talep yarattı. 56.50 lira seviyelerinde işlem gören hisseler bir kaç dakikada 61.00 liraya kadar yükseldi.

Tahliye kararının ardından hükümlerle ilgili kararların açıklanmasıyla hisse senedi 59.00 liraya geriledi.

Seansın son bir kaç dakikasında 59.00 - 60.00 lira aralığında hareket eden hisse senedi, günün ilk yarısını yüzde 7,24'lük artışla, 59.25 liradan tamamladı.

Kararın etkisiyle Fenerbahçe hisseleri, en çok artan 4. hisse olurken, en çok işlem görenler sıralamasında 141.417.474 liralık işlem hacmiyle ilk sıraya yerleşti.

Haberin Devamı

İKİNCİ SEANS ÇAKILDI

Seans aerasında mahkeme kararının tamamının anlaşılması ve verilen cezalar nedeniyle Fenerbahçe hisse senetleri ikinci seansa yoğun bir satış baskısıyla başladı.

Birinci seansı 59.25 liradan tamamlayan hisse senedi, ikinci seansın hemen başında 54,25 liraya kadar geriledi. Uzun süre 55.25 desteğinde tutunmaya çalışan hisse, satış baskısıyla 53.50'ye kadar geriledi, 54.00 liradan günü tamamladı.

İŞTE MAHKEMENİN KARARLARI...