Ekonomi İSKİ'nin fahiş zammı hasta edecek!

İSKİ'nin fahiş zammı hasta edecek!

Paylaş
İSKİ'nin fahiş zammı hasta edecek!

İSKİ'nin 20 metreküpten fazla su tüketenler için yaptığı yüzde 91 oranındaki zam mahkemelik olacak Ekonomi Tüketici Sorunları Derneği Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu haksız kararın hastalıklara davetiye çıkaracağını söylüyor

POSTA.COM.TR ÖZEL

Haberin Devamı

Posta.com.tr’nin sorularını yanıtlayan Ekonomi Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, bu haksız kararın hastalıklara davetiye çıkaracağı konusunda uyardı.

İSKİ’nin bu kararının karı–koca ve tek çocuklu bir aile için faydalı olduğunu söyleyen Ağaoğlu, 3 kişilik ailenin aylık su tüketiminin 10 metreküpten az olduğuna dikkat çekti. Ancak İstanbul’da 3 ve daha fazla kişinin yaşadığı evlerde aylık su tüketimi 20 metreküpün üstüne çıkıyor. Bu aleni zam için de TÜSODER, 4982 sayılı Bilgi Edinme Yasası’ndan faydalanarak İSKİ’ye soru yönelitti. TÜSODER, İSKİ abonelerinin yıllık ortalama hesaplamasıyla ne kadar su tükettiğini talep etti. İSKİ’den gelecek verilere göre de dava açılacak.

Haberin Devamı

İstanbul’daki abonelerin büyük çoğunluğu evde 3 kişiden fazla. Bu da İSKİ’nin yaptığı fahiş zammın büyük çoğunluğu etkileyeceği anlamına geliyor. Ağaoğlu, 3’den fazla yaşayan bireyi bulunan ailelerin 20 metreküpün altında su tüketmesi halinde hastalıkların ortaya çıkacağını da söyledi.

TÜSODER Başkanı Ağaoğlu, ayrıca İSKİ abonelerinin özellikle şubat ayı faturasını dikkatli incelemeleri gerektiği konusunda da İstanbulluları uyardı.