Ekonomi İş adamı İbrahim Bodur vefat etti

İş adamı İbrahim Bodur vefat etti

Paylaş
İş adamı İbrahim Bodur vefat etti

İş dünyasının duayen isimlerinden Kale Grubu kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur hayatını kaybetti

Çanakkale Seramik'in kurucusu olan Türkiye'nin önde gelen sanayici ve işadamlarından İbrahim Bodur hayatını kaybetti. Dr. İbrahim Bodur, 88 yaşında yaşama veda etti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin sanayileşme tarihinde önemli bir köşe taşı konumunda yer alan İbrahim Bodur, Kale Grubu'nun kurucusuydu.

İBRAHİM BODUR KİMDİR?

1928 yılında Çanakkale'nin Yenice ilçesinde dünyaya gelen İbrahim Bodur İlkokulu Yenice İlkokulu'nda, ortaokulu Balıkesir Lisesi'nde okuduktan sonra İstanbul'a Robert Kolej'e girdi.

Robert Kolej'de ekonomi ve edebiyat bölümlerini aynı sürede bitirerek mezun oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde İş İdaresi ihtisasını (MBA) tamamlayıp, 1951'de Türkiye'ye döndü. Babasının ve kayınpederinin ortaklığı ile 1951 yılı sonunda, Türkiye'nin ilk 3,200 iğlik 80 numara penye pamuk ipliği fabrikası olan, Bodur-Eğinlioğlu Edirnekapı Pamuk İpliği Fabrikası'nı kurdu. 1956 yılına kadar bu fabrikayı yönetti.

Haberin Devamı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde 1957 yılında kurduğu Çanakkale Seramik fabrikaları bugün dünyanın en büyük seramik tesisleri haline geldi.

EKONOMİDE İLKLERE İMZA ATTI

Türkiye'nin sanayileşerek kalkınacağına ve kalkınmanın Anadolu'dan başlaması gerektiğine inanan Bodur, 1957 yılında Türkiye'nin ilk seramik karo fabrikalarının temelini attı.

İLK HALKA AÇIK ŞİRKET

İlk kurulan limited şirketi, o gün 750 ortaklı, bugün 1200 ortaklı Çanakkale Seramik Fabrikaları Anonim Şirketi'ne dönüştüren Bodur, böylece aile fertlerinin, çalışanların, bayilerin bölge halkının iştirakleri ile Türkiye'nin ilk halka açık şirketini kurmuş oldu.

TÜSİAD'IN 6 KURUCU ÜYESİNDEN BİRİ

Türkiye Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (TÜSİAD) ilk altı kurucusundan biri olan Bodur uzun yıllar bu kuruluşun yönetiminde ve İstanbul Sanayi Odası'nı temsilen, Türkiye İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) kuruluşunda yer aldı.

KOLTUĞU KIZINA BIRAKMIŞTI

Türkiye sanayisine damga vuran isimlerden İbrahim Bodur, koltuğunu kızı Zeynep Bodur'a bırakmıştı.



İbrahim Bodur için Fatih Camii’nde tören yapılacak

İbrahim Bodur için bugün öğleyin Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlenecek. Bodur’un cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere Çanakkale’ye götürülecek.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer44995","44995","201605","44995-462814.jpg","1", "0","İş adamı İbrahim Bodur vefat etti");