Ekonomi Piyasalara 'Anneler Günü' dopingi

Piyasalara 'Anneler Günü' dopingi

Paylaş
Piyasalara 'Anneler Günü' dopingi

8 Mayıs Anneler Günü için yapılacak harcamaların 6 milyar lirayı aşması bekleniyor. Anneler Günü için hediye bulmakta zorlananlar için kişisel gelişim uzmanları karakterlere, astrologlar ise burçlara göre önerilerde bulunuyor

Terör olayları nedeniyle aylardır sıkıntılı günler geçiren piyasalar, umutlarını “Anneler Günü”ne bağladı. 8 Mayıs Pazar günü kutlanacak Anneler Günü’nde yapılacak harcamaların 6 milyar lirayı aşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin alışveriş yapan herkese para dağıtan ilk sitesi Avantajix.com’un yaptığı araştırmaya göre, özel günler arasında en fazla para Anneler Günü’nde harcanıyor.

Nakit alımlar hariç geçen yıl Babalar Günü’nde 4,5 milyar, Sevgililer Günü’nde 5,6 milyar, Anneler Günü’nde ise 5,8 milyar lira harcandı.

Anneler Günü’nde yapılan haracamalar, her yıl yüzde 15-20 aralığında artıyor. Geçen yıl ki harcamalar da 2014 Anneler Günü’ne oranla yüzde 18 artmıştı. Bu yıl da artış hızının aynı oranlarda olması, yapılacak harcamaların 6 milyar lirayı aşması bekleniyor.

Annelere alınan hediyelerin ortalaması 127 lira olurken hediye alımında ağırlıklı olarak dijital platformlardan destek bekleniyor. Geçen yıl Anneler Günü haftasında hediyelik ürünlerin online aramasının yüzde 600 artması, bu görüşü destekliyor.

Haberin Devamı

300’ü aşkın online mağazayı tek çatı altında toplayarak, 10 milyona yakın ürün alternatifi sunan Avantajix.com' da

en uygun hediye seçimi konusunda hata yapmak istemeyenlere ipuçları vererek rehber oluyor.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, hediye aranırken, öncelikle annenin kendisini özel hissedeceği ürünlerin tercih edilmesinin gerektiğinin altını çiziyor.

Hediyeyi online mağazalardan alacakların karşılaştırma sitelerinden fiyat araştırması yapmasını öneren Kayral, “Ayrıca, internetten yapılan alışverişleri daha da ucuzlatacak bazı püf noktaları kaçırmamak gerekiyor. Kupon kodu kullanmak veya Avantajix.com gibi paranızın bir bölümünü size iade eden siteleri kullanmak bunların başında geliyor” diyor.

KARAKTERE GÖRE HEDİYE

Hediye seçimi konusunda önerilerde bulunan kişisel gelişim uzmanları da annelerin karakterlerinin dikkate alınmasını istiyor.

Kadın karakterlerini 4 başlık altında gruplandıran uzmanlar, “Popüler ve neşeli” annelerin kendisini gösteren hediyelerden hoşlandıklarını, sıradışı giyim, saat, eşya gibi hediyelerin onları daha fazla mutlu edeceğini vurguluyor.

“Mükemmelci ve melankolik” karaktere sahip anneler ise fazla dikkat çekmekten hoşlanmadıklarından, onlara göze batmayan takı türü hediyeler alınması öneriliyor.

Haberin Devamı

“Kararlı-Güçlü” karaktere sahip anneler hedeflerine uygun hediyeleri seviyorlar. Bu karakterdeki anneleri az bulunan elektronik cihazlar, iş veya evinde kullanılabilecek eşyalar mutlu ediyor.

“Barışçıl” karaktere sahip anneler ise en kolay hediye verilebilecek kişiler olarak gösteriliyor. Her türlü hediye onları mutlu etmeye yetiyor.

BURÇLARA GÖRE ÇİÇEK

Astrologlar ise burçlara göre anneye alınması gereken çiçeklerle ilgili şu önerilerde bulunuyorlar:

Koç: Lale, gelincik, papatya ve kırmızı sardunya,

Boğa: Orkide, karanfil, sümbül ve menekşe,

İkizler: Sardunya, karanfil ve ayçiçeği,

Yengeç: Gül, ortanca, nilüfer, fulya ve zambak,

Aslan: Kırmızı gül, orkide, zambak,

Başak: Nergis, açelya ve menekşe,

Terazi: Yasemin, pembe gül ve gardenya,

Akrep: Kırmızı gül, kır menekşesi ve papatya,

Yay: Mor menekşe, leylak,

Oğlak: Kadife çiçeği, menekşe, zambak ve manolya,

Kova: Kır çiçekleri, papatya, sümbül,

Balık: Zambak, sümbül.