Ekonomi Simavlı seracılara borç erteleme müjdesi

Simavlı seracılara borç erteleme müjdesi

Paylaş
Simavlı seracılara borç erteleme müjdesi

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde yılbaşı gecesi başlayarak aralıklarla 15 gün boyunca süren, seraların çatılarının çökmesine ve mahsulun zarar görmesine yol açan kar yağışının 8 milyon liralık zarara yol açtığı belirlendi. Kaymakam Gürbüzerol, zarara uğrayan 18 seracının borçlarının bir yıl süreyle ertelendiğini söyledi

İki hafta boyunca ilçede aralıklarla etkili olan yoğun kar yağışı sonrası seralar ile başta domates ve salatalık mahsulu zarar gören üreticiye mutlu haber geldi. Tamamlanan zarar tespit çalışmaları sonrası 8 milyon liralık net zararın olduğu tespit edildi.

Üreticilere de borçlarının bir yıl erteleme müjdesi geldi. Konuyla ilgili açıklama yapan Simav Kaymakam Gökhan Gürbüzerol, ilçe genelinde 176 dekar sıcak ve soğuk sera alanında kar yağışı nedeniyle 8 milyon liralık zarar oluştuğu olduğunu duyurdu.

Ürün ve seraları zarar gören 94 seracıdan 18’inin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl ertelenmesi için kendilerine talepte bulunduğunu söyleyen Kaymakam Gürbüzerol, "18 seracımızın Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçları bir yıl ertelendi.

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızdan kredi kullanarak sera işleten 40 seracının da toplam 80 bin lira tutarındaki borçları bir yıl ertelendi" dedi. İlçede jeotermal enerjiden yararlanarak sera kurup üretim yapmak isteyen vatandaşları Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yüzde 50 hibe desteği projesinden de yararlandırdıklarını da dile getiren Kaymakam Gürbüzerol, "Bu projeden yararlanmak için müracaat süresi 23 Ocak 2015 günü dolmuştu. Ancak ilçemizde meydana gelen kar felaketini göz önüne alarak müracaat süresi 12 Şubat 2015 gününe kadar uzatıldı. Seracılarımızı bu projeden yararlanmaya çağırıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı