Yer elması etle yarışıyor
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde toprağın yaklaşık 10-15 santim altında yetişen Keme'nin (Yer Elması) fiyatı etle yarışıyor
03 Nisan 2016 , Pazar 15:48
Genellikle Şanlıurfa bölgesine yetişen yer Elması, lezzet açısından bölge halkı tarafından beğeniyle tüketilen ve besin değeri yüksek yabani yiyeceklerin başında geliyor.
Haberin Devamı
Ceylanpınar halkı tarafından kıraç bölgelerde yerin altından çıkartılmaya başlanan Keme’nin fiyatı ise etle yarışıyor.
Keme satışlarından memnun olduğunu dile getiren Keme satıcısı Salih Çiftçi, "Keme besin değeri yüksek bir yiyecek olduğundan bölge halkı tarafından tercih edilmektedir. Keme’yi genellikle bölge halkı kızartarak tüketmektedirler. Fiyatı ile dudak uçuklatan kemenin kilogram fiyatı 35 ile 40 TL arasında alıcı buluyor" diye konuştu.
İHA
BUNLARI DA OKUYUN
- Boşanma davalarıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nden yeni karar! 'Özel hayatın gizliliğine aykırı'
- Manevi acıya 12 milyon TL tazminat
- Türk mühendisler karakutu sistemini geliştirdi! Depremde hayat kurtaracak
- Erzurum’da feci kaza! 3 kişi can verdi
- Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan 'milliyet farkı' ücretine ilişkin açıklama