Tamer Heper 10 yıllık süre geçmiş
HABERİ PAYLAŞ

10 yıllık süre geçmiş

Babam komşu köyden 19 dönüm tapusuz tarla aldı. Tapu almak için Hazine’yi dava etti ama dava takipsiz kaldı. 2000’de kadastro geldi. Burayı babam adına tescil etti ama Hazine babamın aleyhine dava açtı. Davayı Hazine kazandı tapu iptal oldu Yargıtay da kararı onadı. Babam da vefat etti. Ama tarla üçe bölük üç kardeşin üç tapusu var, ne yapmamız lazım? O.A

Kadastro çalışması sırasında bu yeri babanız kendi adına tescil ettirsin diyeceğim zaten yapmış. Hazine dava açtığında davayı takip edin diyeceğim, zaten takip olunmuş. Aleyhe kararı temyiz edin diyeceğim zaten temyiz edilmiş. Sonunda da babanız ölmüş.

Haberin Devamı

Şimdi yapacak bir şey kalmamış. Yani bana “Babam öldükten sonra benim bir hakkım var mı? diye sorsanız, babanız hayatta iken her şey aleyhe gelişmiş ve kesinleşmiş.

Üç kardeşten bahsediyorsunuz. Bu üç kardeş kim, bu yere nasıl ortak olarak sahip oldular? Bunların sizinle ilgisi ne?

Bunlarla ilgili bir hukuki çözüm mü arıyorsunuz? Bunlar meçhul. Kadastro çalışması yapılırken araziler şahitle, köylünün gösterdiği, muhtarın katıldığı işaretlerle ve çoğunlukla kullanan kimselerin üzerine kaydolunur. Ancak sonra bu yerlerde hak iddia edenler 10 yıl içinde dava açabilirler.

Şimdi babanıza ait olduğunu iddia ettiğiniz bu yere sözünü ettiğiniz üç kardeş sahip oldu da, bunlara karşı ne yapabilirim diye soruyorsanız 2000’den bu yana 16 yıl geçti, yani 10 yıllık dava açma süresi de kayboldu. Bu nedenle size çıkar bir hukuki yol öneremeyeceğim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder