Tamer Heper Alana bakılmaz
HABERİ PAYLAŞ

Alana bakılmaz

Bir binada iki daire ve bir dükkanım var. Yönetim biz kat maliklerine haber vermeden toplanmış ve mantolama kararı almış. Ben mantolama kararına ve meskenlerin mantolama ücretine itiraz etmedim ama dükkanınkine itiraz ediyorum, zira dükkanın cephede küçük bir alanı var. Bu itirazımda haklımıyım? T.G.

Size haklısınız veya haksızsınız diye yanıt vermeyim de olayı açıklayayım. Binalarda ısı yalıtımı kararı alınabilir. Isı yalıtımı kararı kat malikleri kurulunda sayı ve arsa payı çoğunluğu ile alınır. Şayet yapı ikibin metrekareyi geçen bir kapalı alana sahip ise bu halde tam iştirak ile karar alınmalıdır. Siz ise kat maliklerine haber vermeden toplantı yapıldığını yazmışsınız.

Haberin Devamı

Oysa kat malikleri toplantılarının belli bir prosedürü vardır. Toplantılar bağımsız bölüm maliklerine mutlaka bildirilir. Toplantı günlerinin bildirilmemesi iptal sebebidir. Ancak görüyorum ki siz bunu problem etmiyorsunuz.

Sizin problem ettiğiniz dükkanın bina dış cephesinde kapladığı küçük alan. Şayet yasaya uygun bir mantolama kararı alınmışsa bunun bedeli bağımsız bölüm malikleri tarafından arsa payları oranında ödenir. Dolayısı ile anayapı içinde kapladıkları alan veya dış cephede kapladıkları alana bakılmaz. Sizin sahibi bulunduğunuz dükkanın cephede kapladığı alan ne olursa olsun siz dükkanın arsa payı oranına tabi olarak ortak gidere katılacaksınız.

Şayet toplantı usulündeki yanlışlığı itiraz etseydiniz bu tutardı ama şimdi dış cephede kapladığı alana göre ödeme yapmak isteyişimiz pek kabul görmeyecek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder