Tamer Heper Alınan karar yanlış
HABERİ PAYLAŞ

Alınan karar yanlış

Anneme ait binada mantolama yapılacaktı. Belli bir ödeme planı yapılmış. Annem rahatsız olduğu için ben ilgileniyorum. Daha sonra yönetici açık balkonu olanların 500 TL daha fazla ödemesi gerektiğini söyledi. Annemin dairesinin balkonu açık. Ben ise bunu uygun bulmadım. Yönetici bunun yönetim kurulu kararı olduğunu söyleyip ısrar etti. Böyle yönetim kurulu kararı olur mu? Açık balkon binanın dış cephesi değil mi? N.S.

Şimdi kentsel dönüşüm, daha öncesinde mantolama, daha öncesinde güçlendirme, arada bir yerde de ısı pay ölçer konuları insanların önüne atıldı. İhtilaf ihtilaf üzerine ama bu arada ya güçlendirme yapan ya ısı yap ölçer takan ve şimdi de kentsel dönüşüme göre inşaat yapan köşeyi döndü. Sahi şu ısı pay ölçer tartışması ne oldu? İlgilendiğim binalara her ay pay ölçer parası geliyor, eskisinden daha fazla ödüyorlar ama denetleme imkanı yok. Adamlar “Uzaktan tespit ettik, şu kadar” diyor ödüyorsunuz? Ne oldu iş mi yani? Bir önceki tartışma da mantolamaydı. Öyle kişiler zengin oldu ki, mantolama malzemeleri binaların üzerinden kısa zamanda dökülmeye başladı. Ama olsun birileri köşeyi döndü.

Haberin Devamı

Neyse olanlar oluyor vatandaş maddi manevi acısını çekiyor. Şimdi okuyucumun annesinin binasında mantolama yapılacak. Mantolama masrafı arsa payı oranında bölüştürülür. Bunun dışında senin balkonun açık benimki kapalı diye bir ayrım yapılmaz. Zaten sorudan benim anladığım, birtakım daireler balkonlarını profil ile kapatmış belki de dairesine katıp dairesini büyütmüş. Şimdi bu yapılan yasadışı, açık kalanlar yasal. Yani yönetici istiyor ki yasa dışılar kârlı çıksın, yasal olanlar zarar görsün. Böyle şey olmaz. Ayrıca okuyucumun sorusu içinde yer alan bir husus var: Bu konularda yönetim kurulu karar almaz, mantolamaya kat malikleri kurulu karar verir. Şayet açık balkonlardan fazla para talep edilecek ise o zaman balkonunu yasaya aykırı kapatanların bunları açması için dava yoluna gidilir böylece hesap denkleşir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder