Tamer Heper Çocuklar mirasçı babaya bir şey yok
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklar mirasçı babaya bir şey yok

Haberin Devamı

Ablam ağır özürlüydü, kanser hastasıydı. İki çocuğu vardı ama kocası ile nikahı yoktu. Üç ayda bir maaş alıyordu, bir de evi vardı. Şimdi ev kocasına mı, çocuklarına mı kalır? Babası hayatta. Ü.T.

Okuyucum ablası hakkında birtakım bilgiler vermiş. Elbette yanıtımı verebilmem için gerekli bilgiler ama asıl önemli bilgi yok. Ablası hayatta mı öldü mü belli değil. Zira hayatta ise buna yanıt vermenin bir anlamı yok. Öldü ise o zaman miras konuları gündeme gelir. Ben öldüğünü kabul ederek yanıt vereyim. Nikahsız yaşayan kimselerin eşi, mirasçı değildir. Ancak evlatlar mirasçıdır.
[[HAFTAYA]]

Evlatlar birinci derece mirasçı olduğu için, annenin ölümü ile tüm terekeye sahip olurlar. Dolayısı ile de; ikinci derece mirasçı olan ana-babaya miras payı kalmaz. Olayda babanın sağ olması nedeni ile bu hususu hatırlattım. Elbette bunun tabii sonucu kardeşler de mirasçı olmaz. Bu mesele ülkemizde yaygın bir meseledir. Resmi nikah olmadan yaşamanın sonucudur. Tahmin ediyorum ki pek çok kişi resmi nikah olmadan yaşasa bile hak sahibi olacağı kanaatindedir ama gerçek böyle değil. Çocuklar konusunda ise durum açık, çocuğu doğuran kadın anasıdır. Dolayısı ile de anasının mirasçısıdır. Yani olayımızda ablanızın iki çocuğu yarı yarıya eve sahip olacaklar, eşe bir şey yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder