Tamer Heper Dairede gizli ayıp var
HABERİ PAYLAŞ

Dairede gizli ayıp var

Haberin Devamı

2011 yılında müteahhitten bir daire aldım. Bir süre sonra tavan köşe bölgesinde rutubet oluştu. Sonra evin odalarına yayıldı. Sigortadan gelip bakanlar ısı farkından olduğunu, evin soluk alamadığını söylediler. Bu arada çatının da izole edilmediği görüldü. Müteahhide haber verdik, bir usta gönderip sıva benzeri bir şey yaptı ama çare olmadı. Ben bu daireyi kredi kullanarak aldım, şimdi bir de kredi ödüyorum. Ne yapabilirim? A.U.

Bahsettiğiniz olay muhtemelen bina dış cephesinin uygunsuz malzeme ile mantolanmasından kaynaklanmış. Tüm binanın problemi olduğu için tek başına sizin daireye yapılacak bir müdahale ile giderilebileceğini sanmıyorum, nitekim giderememişler. Öyle durumlara gizli ayıp diyoruz. Yani gözle muayenede ortaya çıkmayıp kullanma ile ortaya çıkan ayıp.

[[HAFTAYA]]

Bunun için sözleşmenin feshini talep etmek veya satış bedelinden ayıpla orantılı bir indirim istemek gibi haklarınız var. Bunlardan birini tercih edip müteahhide bildirin. Uymadığı takdirde tüketici mahkemesinde dava açacaksınız. Neyi tercih ettiğinizi bildireceksiniz. Mahkeme yapacağı inceleme ile talebinizi değerlendirecek. Gizli ayıbın varlığı ve nedeni belirlendikten sonra talebinize uygun bir karar verilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder