Tamer Heper Davanız yürüyor
HABERİ PAYLAŞ

Davanız yürüyor

Haberin Devamı

Halamız ölmeden önce vasiyetname yapıp, malvarlığını diğer halamızın iki kızına bırakmış. Biz çağırıldık, vasiyetname okundu ve itirazımızı bildirdik. Duruşmamız Mart ayında, şimdi bu sonuçlanmadan bir dava açmak mümkün mü? B.B.

Doğrusu sizin mart ayında bakılacak davanızın mahiyetini bilmeden buna yanıt veremem. Bu olayda sizin mahfuz hisseniz yok. Yani hala, malvarlığından dilediği gibi tasarruf eder.

[[HAFTAYA]]

Tüm malvarlığını dilediği kişilere bırakır. Nitekim öyle yapmış. Yani bu yönü ile mesela mahfuz hissenizden mahrum kaldığınız yollu bir itiraz tutmaz, çünkü sizin mahfuz hisseniz yok. Sizin itirazlarınız olsa olsa vasiyetnamenin geçersizliği noktasından olur. Vasiyetname noterde bulunduğuna göre de geçersizliği yönünden pek ihtimal veremem.

Vasiyetnamelerin geçersizliği konusunda en çok ileri sürülen husus ‘vasiyet yapanın, vasiyetnameyi düzenlediği tarihte akıl hastası olduğu’ iddiasıdır. Ancak noterlerde yapılan vasiyetnamelerde büyük çoğunlukla bir sağlık raporu bulunmaktadır. Bu sağlık raporu var ise akıl hastalığı iddiası bir miktar bertaraf edilmiş oluyor. Bunun dışında nasıl bir itirazınız olur pek düşünemiyorum. Ancak açılmış bir dava olduğuna göre tahminim o ki itirazlarınız bu dava içinde görülecektir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder