Tamer Heper Dernek uyarıyor
HABERİ PAYLAŞ

Dernek uyarıyor

Çevre ve Tüketici Hakları Derneği, vatandaşa iletilmesi talebi ile görüşlerini açıkladı. Vatandaşı uyarmak ve risklerine dikkat çekmek için bir bölümünü yayınlamakta yarar gördüm. Dernek şu hususlara dikkat çekiyor:

Tüketicinin hukuku ve hakkı hususunda epey mesafe kat edildi. Ama vatandaş bunlardan habersiz. Şu anda kimse artık sabit telefon kullanmıyor. Herkesin elinde cep telefonu var. Cep telefonu kullanıcılarına “Borcunuzu taksitlendiriyoruz ya da ödemelerinizi hal yoluna koyuyoruz” gibi bir mesaj geliyor. Bu tuzağa düşmesinler. Kimse kimsenin borcunu ödemez, hal yoluna koymaz, bunun için bedava bir çaba harcamaz. Tuzak içinde tuzakla karşılaşırlar.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bundan başka “Şunu kazandınız, şu ödüle layık görüldünüz, müjde şu fırsatı ele geçirdiniz” gibi mesajlar da gönderiyorlar. Bunlara sakın cevap vermeyin, dediklerini yapmayın. Şu işareti yap, şunu tuşla, şunu yaz gönder gibi talimatlara uymayın. Hepsi yalan ve düzmece. Filanca hukuk bürosu ya da hukuk ofisinden, sizin hukukçunuz, sizin avukatınız gibi ibareler ile ve ekonomik sıkıntınızla ilgili her şeyi biliyormuşlar gibi mesaj atıyorlar. Bu tür sizi koruyan kollayan bürolar yok. Hepsi çıkar amaçlı, hepsinin derdi başka.

Sizi koruyan yasaları devlet belirlemiş. Bilmeyebilirsiniz. Ama yasal haklarınız var. Bunu öğrenmek için ilçelerdeki kaymakamlıklara gidip Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurun, derdinizi oraya anlatın. Oralar resmi kurumlar ve devletin denetiminde. Sizden para almazlar, sizi yokuşa sürmezler. Amaçları da size hizmet etmek. Başkaca yollara sapmayın, aldatılır ve kandırılırsınız. Yaşlılarımızı özellikle uyarın, onlara bilgi verin. Çoğunun sağlık sorunları var. Bu alanda da dolandırıcılar çıkmış, akla hayale gelmeyecek ödüller ve ödüllendirmeler, çekilişler, kaplıcalar, dinlenme tesisleri adı altında cazip koşullar ile halkı dolandırıyorlar. Özellikle kapıdan sağlık alanı ile ilgili hiçbir alet edavat, ilaç almayın. Yine telefon ile alış veriş yapmayın. Gerek sağlık alanındaki mal ve malzemeler ilaçlar için gerekse sağlık amaçlı dinlenme, tesis, kaplıca gibi olaylarda bu işte marka olmuş, uzmanlaşmış olan ve doktorlarınızın uzman hekimlerinizin önerilerine kulak verin.

Haberin Devamı

Çevre ve Tüketici Hakları Derneği’nin bu uyarılarına ben de katılıyorum. Beni arayıp 7500 TL ödül kazandığımı, bunu almam için 98 TL ödemem gerektiğini söylemeye cesaret edenler var. Düşünün artık dolandırıcılık ne seviyelere geldi. Derneğin uyarısı bu nedenle çok olumludur, bilinmesinde yarar vardır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder