Tamer Heper Emeklilik hakkı kazandınız mı?
HABERİ PAYLAŞ

Emeklilik hakkı kazandınız mı?

1998’den beri sigortalıyım ve 11 yıldır aynı işte çalışıyorum. Şimdi kendi isteğimle işten ayrılıyorum. Tazminat hesapları nasıl yapılır? Yemek, giyim, yol vs. hesaba nasıl katılır? D.E.

[[HAFTAYA]]

Durun hemen istifayı basıp ayrılmayın! Önce SGK’ya başvurup emeklilik hakkını kazanıp kazanmadığınızı soruşturun. Kazandıysanız buna dair bir yazı alın ondan sonra işten ayrılın. Sanki henüz emeklilik hakkını kazanmadınız gibi. Bu nedenle de kendi isteğiniz ile ayrılırsanız tazminat alamazsınız.Veya bir bilene danışın sözleşmeyi haklı olarak fesih nedenleri var mı yok mu, sonra istifa edersiniz.

Haberin Devamı

Bir bilen dediğim, gerçekten olayın hukuki cephesini bilen kimseler, komşular, kahve arkadaşları falan değil. Şayet tazminat alarak işten ayrılma hakkını kazandıysanız size son aldığınız brüt maaşın 11 ile çarpılması sonucu çıkacak miktar kadar kıdem tazminatı ödenecek.

Ayrıca bu hesaba devamlılık arz eden ve parayla ölçülebilen ödemeler ve hizmet bedelleri de katılacak. Bunlar son bir yıllık gelirler olarak toplanacak, sonra on ikiye bölünecek ve çıkan rakam 11 yıl çalıştığınız için 11’le çarpılacak. Hesaplama tarzı bu. Ancak her işten ayrılana tazminat ödenmediği ve bunun şartları bulunduğu için önce emeklilik hakkını kazanıp kazanmadığınızı öğrenmenizi önerdim ihmal etmeyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder