Tamer Heper En doğrusu tapu dairesinde
HABERİ PAYLAŞ

En doğrusu tapu dairesinde

Haberin Devamı

144 daireli bir sitede oturuyorum. Dairem bodrum katında. Bizim araçlarımızı kapalı otoparka almıyorlar. İddia şu: Yönetim planında bize kapalı otoparkta yer ayrılmamış. Bu hukuki olabilir mi? Yönetim planı değişikliği isteyebilir miyim? E.A.

Bazı yerler, bazı bağımsız bölümlere tahsis olunabilir. Bu daha çok zemin dairelerde bahçenin tahsisi, çatı katlarda çatı terasın tahsisi olarak görülür, sizin olayınızda bu otopark için uygulanmış. Ancak düşünceniz doğru, otopark ortak alandır, yani tüm bağımsız bölüm maliklerinin ortak malıdır. Sizin de bu yerde arsa payınız oranında ortaklığınız vardır, dolayısı ile istifade etmeniz doğaldır ve hakkınızdır.

[[HAFTAYA]]

Bunun için öncelikle yönetim planını siz ele geçirin ve inceleyin bakalım, söylenen doğru mu? Her söylenene inanmayın, araştırın. Yönetim planını ele geçirmenin en sağlıklı yolu tapu dairesine müracaat ile bir örneğini istemektir. Bazen yöneticilerin elindeki yönetim planı dahi gerçeği yansıtmıyor olabiliyor. Bu nedenle tapudan istemek en doğrusu. Belki de böyle bir madde olmadığını göreceksiniz ve mesele hallolmuş olacak. Zira dava açtığınızda mahkeme de ilk etapta tapudan yönetip planını isteyecek. Şayet gerçekten yönetim planında böyle bir hüküm varsa bunun değiştirilmesi ve adil hale getirilmesi için dava açabilirsiniz. Durumunuz incelenir, olumlu veya olumlu veya olumsuz bir karar verilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder