Özlem Denizmen En tatlı başarı öyküsü
HABERİ PAYLAŞ

En tatlı başarı öyküsü

Antalya'da pes etmeyen ve mikro kredi ile para kazanıp hayatlarında fark yaratan iki kadınla tanıştım. Hikayeleri beni çok etkiledi. Bugünü Fatma ve Saadet'e ayırdım...

FİNANSAL HUZUR İÇİN

SORU: Bahçelievler’de kiradayım. 20 bin TL birikmişim var. 10 yıllık kredi ile 70 bin TL’lik ev almak istiyorum. Ev almalı mıyım yoksa kirada biraz daha beklemeli miyim? - Zeynep

CEVAP: Ev almayı hedeflemişsin ve birikim yapmışsın. Yaşını söylememişsin ama genç olduğunu sanıyorum, seni tebrik ediyorum. Gelirin ve harcamaların hakkında bilgi olmadığı için sana genel olarak yönlendirme yapmak isterim. 50 bin TL kredi çeksen, 10 yıl vadeli her ay yaklaşık 750 TL taksit ödeyeceksin. Fatura ve kredi kartı ödemelerini de bunun üzerine ekle. Çıkan rakam, aylık gelirinin yüzde 40’ını geçmemeli. Maaşın 2000 TL ise toplam aylık borçların 800 TL’den fazla olmamalı ki finansal huzurun yerinde olsun. Ev almak güzel ama ödemekte zorlanacaksan borç altına girme. Birikime devam da edebilirsin. Son karar senin. Bana sonucu bildir.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Reçeller atılmak üzereyken




Fatma El 57 yaşında. “Ruh yaşın kaç?” dedim, “40” dedi. “Neden 18 değil?” diye sordum, kanaatkar ablamız bana “40’a da razıyım” diyip güldü. Hayatı, kocasının “Atacağım artık şu reçellerini balkondan” demesi ile değişmiş. Fatma Antalya’da mikro krediden ilk sermayesini alıp şeker satın almış. Sonra evde yaptığı reçelleri artırmış, bir sponsor vasıtası ile İstanbul’a gelmiş. 1000 reçeli bir günde satmış. Antalya’ya geri dönmüş ve bir dükkanda çalışmaya başlamış. Reçel dışı şeyler de üretmiş. Sonra ortak olmuş. Şimdi dimdik, mutlu ve gelecekten ümitli. Eşi de en az onun kadar memnun. Çünkü eve gelen ek gelir tüm ailenin ağzını tatlandırmış. Kızlarını okutmuş.

EV KADINLARI Siz de elinizden gelen beceriyle işinizi kurun. Detaylı bilgiyi www.tgmp.net internet adresinden alabilirsiniz.

Genç balerinlerin tasarımcı ablası Saadet

Saadet Çelik 47 yaşında. Antalyalı. Eşini kaybettikten sonra 2 kızını okutmanın derdine düşüyor. Herkesin yaptığı işlerden FARKLI bir şey yapmak istiyor. Çevresinde küçük kızların bale kostümü alacak yerleri olmadığını gözlemliyor. Sonra araştırıyor ki Antalya’da tütü diye bildiğimiz balerin eteğine ihtiyaç var. Kolları sıvıyor, tek tek bale okullarını gezip, anlaşma yapıyor. 1000 TL mikro kredi alıp, evine ilk overlok makinasını alıyor ve sonradan işini genişletip atölye açıyor. Hatta şimdi yanında başka kadınları çalıştırarak, onlara iş imkanı sağlıyor. Atölyede ben bale yaptım güldük bayağı!

Haberin Devamı

Sanal dünyadan gerçek borçlara

SORU: Kredi kartlarımla başım dertte. İnternet harcamalarım yüzünden borcum birikti. Borçlarım; X bankasına 3000 TL (kullanıma kapattım). V bankasına 1700 TL. Y bankasına 200 TL (kırdım kartımı, harcama yapmıyorum). Hiç para harcamadan en kısa zamanda borcumu kapatmak istiyorum. Ne yapmam lazım? Aylık gelirim 1500 TL. - Özgen

CEVAP: Her borç ödenir. Borç sarmalından çıkabilmek için alışkanlıklarını değiştirmen gerek. Seni kararlı görüyorum. Şimdi adım adım yapman gerekenlere bakalım:

Haberin Devamı

- 4900 TL toplam borcun var. Satacak herhangi bir şeyin varsa, onları sat ve borcu kapat. Üzülme, yeniden alırsın.

- Bir bankadan ihtiyaç kredisi çekerek, borçlarını tek yerde toplayabilirsin. 18 ayda geri ödesen aylık 300-310 TL’ye gelir.

-Kredi ödemen boyunca kredi kartını kullanma. Kullanırsan da tamamını öde.

-1 tane kart kullan. Kalanları hemen kapat.

- Kullanmak için ayırdığın kartı, mutlaka internet alışverişlerine kapat. (Banka sanal kart teklif edebilir. Kabul etme.)

- Unutma! Altın kural, gelirden fazla harcamamak. Bu bir dönem ve geçecek. Ben yanındayım. Başardığını anlattığın maili bekliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder