Tamer Heper Erkek çocuk merakı mı?
HABERİ PAYLAŞ

Erkek çocuk merakı mı?

Haberin Devamı

Babam bizlere noterde mirastan feragat sözleşmesi imzalattı. Bu tarihte bir evi vardı ve bu evi oğluna devretmek istiyordu. Ancak sonradan bu evi sattı ama bir başka ev aldı. İki yıl sonra da tapuda satış göstererek bu evi oğluna devretti. Bizimle imzaladığı mirastan feragat sözleşmesine annemizden gelecek mirası da kattı. Babamız vefat etti. Şimdi biz kardeşimize verilen daireyi geri isteyebilir miyiz? T.Ç.

Babanızdaki sizlere karşı olan düşkünlük gözlerimi yaşarttı. Bizim topluluğumuzdaki bu ‘erkek çocuğa düşkünlüğün’ şifresini bir türlü çözmüş değilim. Sanki hanedan, baba ölünce imparatorluk oğlana geçecek ya! Neyse, mademki bir sözleşme imzaladınız ona bakalım. Bir, mirastan feragat sözleşmesi yapıldığında bu, sözleşmenin yapıldığı tarihteki malvarlığını kapsamaz. Bu, miras bırakanın ölümü tarihindeki tüm malvarlığını kapsar. Dolayısı ile babanız öldüğünde her neyi var idi ise artık sizin bunlarda hak iddia etmeniz söz konusu değildir.

[[HAFTAYA]]

Mirastan feragat iki şekilde olabilir, ya karşılık almadan feragat edilir veya bir bedel alınarak feragat edilir. Galiba sizler hiçbir şey almadan feragat etmişsiniz. Yani babanızın ölümü ile mirasta hak iddia edemeyeceğinize göre, erkek kardeşinize yapılan satış veya bağış da mirasçıları mahrum bırakma amacına yönelik olarak kabul edilmeyeceğinden herhangi bir dava açmanız söz konusu olmayacaktır. Babanızla yaptığınız sözleşmeye, annenizden gelecek mirası da reddettiğiniz hükmü ibret vericidir. Babanızın sizler için neler düşündüğünü anlamam mümkün değil. Ancak bu hususta müsterih olun. Mirastan feragat sözleşmesi, ancak miras bırakacak olanla mirasçıları arasında yapılır. Sözleşmeye taraf olmayan bir üçüncü kişi için yapılamaz. Yani annenizden gelecek mirastan feragat için ancak bunu annenizin katılımı ile yapabilirdiniz. Dolayısı ile babanızla yaptığınız sözleşmedeki bu hüküm geçersizdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder