Tamer Heper Galiba risk taşıyorsunuz
HABERİ PAYLAŞ

Galiba risk taşıyorsunuz

Bankaya kredi kartı borcum vardı. Son taksitlerden birkaçını ödeyemedim. Avukat icraya verdi, taksit yaptık ama taksitleri de ödeyemedim, şimdi dava açtılar. Hapse girer miyim? ? H.O.

Önce genel bir bilgi vereyim, daha önce yazdıklarımı şöyle bir yineleyelim. Bir kimse borcunu ödeyemez de icra takibine muhatap olursa bu işlem onun hapise girmesine neden olmaz. Ancak icra dairesine gider de borcunu taksitlerle ödeyeceğini bildirir, bu durum karşı tarafa yani alacaklıya bildirilir, alacaklı da taksidi kabul eder ve buna rağmen taahhüt edilen taksitler ödenmezse bu halde hapis tehlikesi vardır.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Şimdi okuyucumun durumuna bakalım:

Kredi kartı borcunu ödeyememiş. Burada hapis tehdidi yok. İcra takibine muhatap olmuş, Burada da hapis tehdidi yok. Taksit yaptık dediği bir döneme geldik. Burada bir açıklama yapmam gerekiyor. Taksit talebi icra dosyasına yapıldı ve alacaklı tarafından da kabul edildi ise bu taksitlerin ödenmemesi halinde evet hapis tehdidi vardır. Ancak icraya rağmen borçlu ile alacaklı haricen taksitle ödeme konusunda bir anlaşma yaptı ise bunda hapis tehdidi yoktur. Okuyucum, taksidi ödemedikten sonra hakkında dava açıldığını söylüyor. Dava deyince akla muhtelif davalar gelir. Bunlar hukuk davaları ile ceza davaları olabilir.

Okuyucumun anlattığı olay içinde bir hukuk davası izi görünmüyor. Zira kesinleşmiş bir takip var. Dolayısı ile akla gelen bir ceza davasıdır ve görünen o ki bir hapis kararı tehdidi var. Ancak hapis kararı verildikten sonra dahi borcun ödenmesi halinde hapis kararı kalkar

Sıradaki haber yükleniyor...
holder